Quantcast

Darbą Suomijos premjero poste baigianti S. Marin žada trauktis iš SDP pirmininkės pareigų

Kadenciją baigianti Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin (Sana Marin), savaitgalį pralaimėjusi visuotinius rinkimus, trečiadienį pranešė, kad rugsėjį atsistatydins iš Socialdemokratų partijos (SDP) vadovės pareigų.

„Padariau išvadą, kad rugsėjo mėnesį vyksiančioje partijos konferencijoje nesieksiu toliau vadovauti SDP“, – žurnalistams Helsinkyje sakė S. Marin.

37-erių moteris teigė, kad ir toliau darbuosis suomių parlamente, nepaisant spėlionių, kad jai gali būti pasiūlytas aukščiausio rango tarptautinis postas.

„Man nebuvo pasiūlyta jokių tarptautinių pareigų. Toliau dirbsiu kaip parlamento narė“, – sakė ji.

Ji pridūrė, kad ketvirtadienį pateiks atsistatydinimo pareiškimą, pripažindama, kad ketverių metų premjerės kadencija ją labai paveikė: „Per šiuos metus mano pačios ištvermė kartais buvo išbandoma.“

Būsimose derybose dėl naujos vyriausybės formavimo S. Marin teigė ketinanti vadovauti savo partijos deryboms su Nacionaline koalicija, kuri sekmadienį vykusiuose parlamento rinkimuose nedidele balsų persvara iškovojo pergalę.

Tačiau, anot jos, net ir įtraukus socialdemokratus į vyriausybės gretas, ji nesitiki būti ministre.

„Nemanau, kad aš pati būsiu toje ministrų kabineto sudėtyje“, – nurodė darbą baigianti Suomijos ministrė pirmininkė.

Europos politikos arenoje dėmesio nestokojusiai S. Marin nepavyko pasinaudoti savo išskirtiniu populiarumu ir surinkti pakankamai vietų parlamente, kad jos Socialdemokratų partija išliktų valdžioje.

SDP su 43 mandatais užėmė trečiąją vietą, nusileidusi konservatyviai Nacionalinei koalicijai su 48 mandatais ir kraštutinių dešiniųjų Suomių partijai su 46 mandatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Brangiai kainavo Socialdemokratų partijai (SDP) Marin nekompetencija ir naktiniai baliukai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių