Quantcast

Danijoje skirtingų vakcinų dozėmis paskiepytiems žmonėms – sunkumai

  • Teksto dydis:

Danijoje dviejų skirtingų vakcinų nuo COVID-19 dozėmis paskiepytiems žmonėms bus siūloma pasiskiepyti trečia doze.

Danijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovai radijo stočiai DR teigė, kad skirtingų vakcinų dozėmis paskiepytiems žmonėms, įgyvendinus nacionalinę vakcinacijos kampaniją, bus siūloma dar viena vakcinos dozė.

Pasak DR, toks sprendimas priimtas todėl, kad kai kurios ES ir Šengeno zonai nepriklausančios valstybės nepripažįsta, jog žmogus yra visiškai paskiepytas, jo skiepijimui panaudojus skirtingų rūšių vakcinas.

Tai gali sukelti sunkumų maždaug 150 tūkst. Danijos piliečių, kurie buvo paskiepyti skirtingų vakcinų dozėmis. 

Danijos žiniasklaidos priemonės neseniai pranešė apie Danijoje gyvenančią moterį iš Tailando, kuri negali aplankyti Tailande gyvenančių tėvų – į šalį atvykstantys skirtingomis vakcinomis paskiepyti žmonės yra įpareigoti laikytis saviizoliacijos.

Danijos 151 335 piliečiai, daugiausiai sveikatos apsaugos ir slaugos darbuotojai, iš pradžių buvo paskiepyti „AstraZenecos“ vakcina, tačiau vėliau ši vakcina buvo išbraukta iš Danijos vakcinacijos programos.

„AstraZenecos“ vakcina paskiepyti asmenys sulaukė antrosios „Pfizer-BioNTech“ arba „Modernos“ vakcinos dozės. Dabar jiems bus siūloma pasiskiepyti dar viena atitinkamai „Pfizer-BioNTech“ arba „Modernos“ vakcinos doze.

Kol kas neaišku, kaip ši akcija bus įgyvendinama. Veiksmų planą sveikatos apsaugos administracija aptars su Danijos regionų valdžios pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

….

…. portretas
Totalus exsperimentai su zmonemis…
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių