Quantcast

Danija išsikvies Irano ambasadorių dėl egzekucijų, siejamų su masiniais protestais

Danija išsikvies Irano ambasadorių, kad išreikštų pasipiktinimą po to, kai Teheranas įvykdė mirties bausmę dviem vyrams, susijusiais su masiniais protestais dėl Mahsos Amini mirties, sekmadienį pareiškė Danijos užsienio reikalų ministras.

Irano atstovas bus iškviestas į užsienio reikalų ministeriją, kad „nusiųstume jam griežčiausią įmanomą žinią, jog prieš jo šalies žmones vykdomi žiaurūs veiksmai kelia mūsų pasipiktinimą“, Danijos naujienų agentūrai „Ritzau“ sakė Larsas Lokke Rasmussenas (Larsas Liokė Rasmusenas).

Ministerija AFP patvirtino, kad susitikimas įvyks pirmadienį.

Iranas šeštadienį paskelbė, kad už sukarintų pajėgų kario nužudymą lapkričio mėnesį per precedento neturinčius protestus, kuriuos sukėlė jaunos kurdės Mahsos Amini mirtis areštinėje, buvo pakarti du vyrai.

Egzekucijos sukėlė tarptautinį pasmerkimą, o Jungtinės Valstijos kritikavo „nesąžiningus teismo procesus, pagrįstus priverstinėmis nuolaidomis“.

Jungtinės Valstijos teigė, kad pakorimai buvo „pagrindinė režimo pastangų slopinti protestus“, kurie nuo M. Amini mirties praėjusių metų rugsėjo krečia Islamo respubliką, dalis. 

Be Danijos dar viena ES narė – Nyderlandai – taip pat išsikvietė Irano ambasadorių ir išreiškė susirūpinimą. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DANAI negeba pasimokyti iš Prancūzijos-

DANAI negeba pasimokyti iš Prancūzijos- portretas
geriausia dali tik tuščiai pakritikuoti. Tokie b e d a n č i a i " rūpintojėliai" nesuvokia jog yra skystablaudžiai .

PAPŪSI IRANUI Į UŽPAKALĮ...

PAPŪSI IRANUI Į UŽPAKALĮ... portretas
Danija "išsikvies"...Pirmiausiai Danija gali tik papūsti į užpakalį Iranui, o antra - ne iškrypėliams danams mokyti Iraną kaip jiems reikia gyventi. Savo Europietiškas iškrypėliškas "vertybes" pasilaikykite sau.

Vatnykas

Vatnykas portretas
Sako, iskvies ir JAV ambasadorių del vis vykdomų mirties bausmių elektros kėdėje. Atrašys jankiams velnių kaip reikiant.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių