Quantcast

Danija atėmė pilietybę iš vyro, nuteisto už teroro atakų organizavimą

Antradienį Danijos teismas už „teroristinio išpuolio planavimą“ 10-čiai metų įkalino dvigubą Turkijos ir Danijos pilietybę turintį asmenį ir atėmė iš jo pilietybę.

24 metų vyras, kurio pavardės teismas nenurodė, atliks laisvės atėmimo bausmę Danijoje, o išėjęs į laisvę bus deportuotas į Turkiją, sakoma Frederiksbergo teismo pranešime.

Kopenhagoje gyvenantis vyras buvo stebimas žvalgybos tarnybų ir suimtas 2020 metų balandį, iškart po to, kai įsigijo ginklą ir šaudmenų.

Policija jo namuose rado „Islamo valstybės“ grupuotės vėliavą.

Prokurorai reikalavo jam skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę ir apkaltino jį ginklų ir šaudmenų įsigijimu „siekiant įvykdyti vieną ar daugiau teroristinių išpuolių“. Galimi taikiniai nebuvo atskleisti.

Po deportacijos jam bus visam gyvenimui uždrausta įvažiuoti į Danijos teritoriją.

„Manau, kad jis Turkijoje buvo mažiau kartų nei daugelis kitų danų“, – teismui sakė jo advokatas Rolfas Gregersenas.

„Danija turi prisiimti atsakomybę už jį, jei jau suteikė jam Danijos pilietybę. Negalima tiesiog užklijuoti jam ant nugaros pašto ženklo ir išsiųsti jį kuo toliau“, – advokato žodžius citavo Danijos naujienų agentūra „Ritzau“.

Danijos žvalgybos tarnybos, pastaraisiais metais užkirtusios kelią ne vienam išpuoliui, naujos atakos prieš Daniją riziką vertina kaip „rimtą“. Prieš šešerius metus Kopenhagoje islamistai surengė dvigubą išpuolį, per kurį žuvo du žmonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių