Quantcast

Dalai Lama: D. Trumpui „trūksta moralės principų“

  • Teksto dydis:

Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama penktadienį paskelbtame interviu britų žiniasklaidai apkaltino JAV prezidentą Donaldą Trampą (Donaldą Trampą) „moralės principų“ stoka.

„Vieną dieną jis kalba viena, kitą dieną – kita, – sakė 83 metų budistų vienuolis, kalbėdamas apie JAV vadovą.

"Tačiau manau, kad (jam) trūksta moralės principų“, – pridūrė jis, duodamas daug temų apėmusį interviu britų visuomeniniam transliuotojui BBC.

„Tapęs prezidentu jis paskelbė „Pirmiausiai – Amerika“. Tai neteisinga. Amerika turi prisiimti atsakomybę pasaulyje“, – kalbėjo Dalai Lama. Jis pridūrė, kad D. Trumpo emocijos yra „taip pat truputį... per daug sudėtingos“.

Indijos šiauriniame Dharamšalos mieste su BBC kalbėjęs tremtyje gyvenantis Nobelio taikos laureatas taip pat sakė, kad jeigu jo vietą ateityje užimtų moteris, ji turėtų būti patraukli.

„Jeigu ateitų moteris Dalai Lama, ji turėtų būti patrauklesnė, – kalbėjo jis. – Jeigu Dalai Lama būtų moteris, oi, oi... žmonės, manau, norėtų jos nematyti, jos veido“, - kalbėjo jis.

Kalbėdamas apie savo požiūrį į imigraciją į Europą jis pakartojo, kad tik „ribotam skaičiui“ pabėgėlių turėtų būti leista pasilikti šiame žemyne.

„Europos šalys turėtų priimti tuos pabėgėlius, suteikti jiems išsilavinimą, apmokyti, o tada siekti juos sugrąžinti į savo šalis“, – kalbėjo Dalai Lama.

„Bet kad visa Europa ilgainiui taptų musulmoniška šalimi? Neįmanoma. Arba afrikietiška šalimi? Taip pat neįmanoma... Išsaugokite Europą europiečiams“, – sakė jis.

Indijoje Dalai Lama gyvena nuo 1959 metų, kai būdamas 23 metų pabėgo iš Tibeto sostinės Lhasos, Pekinui pasiuntus į regioną karius malšinti sukilimo prieš Kinijos valdymą.

Kinija laiko Dalai Lamą „vilku ėriuko kailyje“ ir kaltina jį bandymu suskaldyti Kiniją.

Vis tik interviu BBC Dalai Lama sakė manąs, kad Kinija „keičiasi“. Jis nurodė, kad palaiko „visiškai privačius“ ryšius su buvusiais Kinijos pareigūnais ir mokslininkais, turinčiais ryšių su Pekino valdžia.

„Manau, kad patys kinai keičia savo požiūrį“, – kalbėjo jis. Vis dėlto Dalai Lama pridūrė, kad Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) "kol kas" neprašė su juo susitikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pataisymas-

Pataisymas- portretas
trumpui netik trūksta morales, jis to “dalyko” išvis neturi. Kiaules akim tik ir pasižymi, patologinis melagis.

...

... portretas
Ach: "Jeigu Dalai Lama būtų moteris, oi, oi... žmonės, manau, norėtų jos nematyti" - taip, nes tai simbolizuotų Pasaulio pabaigą.

tai

tai portretas
Zmogus is Didziosios raides ir jis teisus nes ta marionete perdaug sau leidzia ir ja naudojasi sionizmas tai velniai isikunije zmoguje....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių