Quantcast

D. Tuskas: Sovietų Sąjungos žlugimas – teigiamas įvykis Rytų Europai ir Rusijai

  • Teksto dydis:

Sovietų Sąjungos subyrėjimas buvo teigiamas įvykis Lenkijai, Gruzijai, Centrinės ir Rytų Europos šalims, ir net pačiai Rusijai, ketvirtadienį pareiškė Europos vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

„2019 metais minime 15-ąsias Europos Sąjungos plėtros, kuri atnešė didelę naudą mano šaliai Lenkijai, metines. Tais pačiais metais minime sovietų dominavimo griūtį, kuris prasidėjo Tbilisyje demonstracijomis ir tęsėsi Lenkijoje“, – sakė D. Tuskas tarptautinėje konferencijoje Batumyje, skirtoje 10-osioms ES projekto „Rytų partnerystė“ metinėms.

„Šiandien noriu garsiai iš šios tribūnos pareikšti, kad Sovietų Sąjungos žlugimas buvo labai teigiamas įvykis Gruzijai, Lenkijai, Centrinės ir Rytų Europos šalims ir, esu tikras, net pačiai Rusijai“, – pažymėjo D. Tuskas.

Atmeta abejones dėl ES plėtros būtinybės

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas nesutinka su kai kurių Europos politikų abejonėmis dėl Europos Sąjungos plėtros būtinybės.

„Europos Sąjungoje daug kas abejoja dėl tolesnės plėtros. Manęs jokios abejonės nekamuoja“, – ketvirtadienį sakė D. Tuskas tarptautinėje konferencijoje Batumyje, skirtoje 10-osioms ES projekto „Rytų partnerystė“ metinėms.

Jis pažymėjo, kad, „kaip ir pačios Europos Sąjungos atveju prieš daugiau nei 60 metų, tokie procesai neįvyksta per vieną dieną ar pagal vieną planą“ visiems. 

Pasak D. Tusko, ES „ir toliau bus įtrauki iniciatyva santykiams tarp Europos Sąjungos ir visų šešių („Rytų partnerystės“) partnerių stiprinti, taikydama diferencijuotus metodus kiekvienai partnerei, pagal jų pačių siekius ir galimybes“.

„Rytų partnerystėje“ dalyvauja Azerbaidžanas, Armėnija, Baltarusija, Gruzija, Moldavija ir Ukraina.

„Toliau plėtosime galimybes, cituoju, „spartinti politinę asociaciją ir tęsti ekonominę ES ir suinteresuotų partnerių integraciją“, koks ir buvo pradinis tikslas, deklaruotas vis dar galiojančioje Prahos viršūnių susitikimo deklaracijoje, pažymėjo D. Tuskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mauras bando jankiams įsiteikt.

Xa xa

Xa xa portretas
parašė du vatnikai, eikit bojaryšniko gert, apgailėtini nevykėliai:)

SSSR-zlugimas teigiamas yvykis visai europai

SSSR-zlugimas teigiamas yvykis  visai  europai   portretas
ir amerikai...... visiems kitiems tai liudnos pasekmes ir atejusio genderlopinio kosmopolitinio bordelio pradzia ir netolimoj ateity visiskas krachas....dabar belieka laukt kol si jankyno paskleista gangrena sues visa europa ir pacia amerika...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių