Quantcast

D. Tuskas pasiruošęs išklausyti B. Johnsono idėjas dėl „Brexit“

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas spaudos konferencijos metu G7 susitikime Prancūzijoje teigė, kad Europos Sąjunga „yra pasiruošusi išklausyti“ Didžiosios Britanijos premjero Boriso Johnsono idėjas dėl „Brexito“, jei jos yra „realistinės“, pranešė BBC.

Vis dėlto D. Tuskas teigė „nepritarsiantis išstojimui be susitarimo“.

„ES visada buvo atvira bendradarbiavimui. Bet yra vienas dalykas, kurio atveju nebendradarbiausiu, – tai išstojimas be susitarimo, – sakė D. Tuskas. – Mes pasirengę išklausyti idėjas, kurios būtų veikiančios, realistinės ir priimtinos visoms ES šalims.“

EVT pirmininkas taip pat B. Johnsonui skyrė retorinę pastabą – paklausė, ar jis tikrai norįs į istoriją įsirašyti kaip „ponas be susitarimo“.

Sekmadienį D. Tuskas ir B. Johnsonas susitiks aptarti „Brexito“.

Nuo to laiko, kai tapo premjeru, B. Johnsonas planuoja, kad Didžioji Britanija ES paliks spalio 31 d., jei reikės, ir be susitarimo. D. Tuskas teigė, kad B. Johnsonas yra jau trečiasis Didžiosios Britanijos premjeras, su kuriuo jam teks susitikti nuo to laiko, kai šalis 2016 metų birželį balsavo palikti ES. Prasidėjus didžiojo septyneto susitikimui, iki termino, kada Didžioji Britanija turėtų palikti Europą, lieka tik truputį daugiau nei du mėnesiai.

D. Tuskas taip pat pareiškė susirūpinimą, esą G7 susitikimas šiemet pagrindinėms demokratinėms ekonomijoms bus „sudėtingas vienybės ir solidarumo išbandymas“. Jis perspėjo, kad prekybos konfliktai grupei gali mesti labai sudėtingų iššūkių, o blogėjantys ekonominiai ryšiai – pažeisti pasitikėjimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
matosi is visko kad tai jav masonu darbas o monarchai tyli kaip vandens i burna isipyle o tai juos ir liecia nes tauta nenori iseit tik sitos amzinos siurbeles nori ir toliau sedet zmonem ant sprando ir naudotis nezabota valdzia buktai jie nesikisa tai veidmainiai su reptyloidiniais genais.....

...

... portretas
"Yra Britanija, yra Problema, ..."

Anonimas

Anonimas portretas
Von sterva prie parasos. Prisivogei ir dink . Vaidina kur.va kad kazka reiskia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių