Quantcast

D. Tuskas: Europos Sąjunga niekada nesutiks su „Brexit“ be sutarties

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė, kad Europos Sąjunga niekada nesutiks su Jungtinės Karalystės išstojimu nesudarius susitarimo.

„Turime būti pasirengę bet kokiam scenarijui. Tačiau vienas dalykas turi būti aiškus: kaip jau šeštadienį sakiau (JK ministrui pirmininkui Borisui) Johnsonui (Borisui Džonsonui)), „kietasis“ „Brexit“ niekada nebus mūsų sprendimas“, – rašoma D. Tusko kreipimesi į Europos Parlamentą, paskelbtame antradienį.

Pareiškime pažymima, kad šiuo metu D. Tuskas konsultuojasi su ES lyderiais dėl Londono prašymo atidėti „Brexit“. Bendrijos sprendimo šiuo klausimu tikimasi „artimiausiu metu“, rašoma dokumente.

Anksčiau skelbta, kad pirmadienį JK Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow (Džonas Berkou) atmetė prašymą tą dieną surengti balsavimą dėl „Brexit“ susitarimo, kurį šalies vyriausybė pasiekė su Briuseliu.

Šis klausimas jau svarstytas šeštadienį. Tąsyk įstatymų leidėjai priėmė pataisą, įpareigojusią premjerą B. Johsnoną paprašyti ES atidėti šalies išstojimą. Vyriausybės vadovas šį reikalavimą formaliai įvykdė. Tačiau kol kas neaišku, ar Bendrija sutiks atidėti „Brexit“. 

Prognozuojama, kad balsavimas dėl „Brexit“ sutarties Bendruomenių Rūmuose visgi įvyks vėliau šią savaitę.

„Brexit“ numatytas spalio 31 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių