Quantcast

D. Tuskas: ES pritaria stipresnei partnerystei su Vidurio Azija

  • Teksto dydis:

Kazachstanas yra labai svarbus Europos Sąjungos partneris Vidurio Azijoje, penktadienį po susitikimo su šios šalies vadovu sakė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

„ES neseniai nusistatė strategiją plėtoti partnerystę su Vidurio Azija ir visomis jos šalimis. Kazachstanas – labai svarbus ES partneris šiame regione. Norėčiau akcentuoti tai savo vizitu. Jūsų šalis yra tiltas tarp Europos ir Tolimųjų Rytų, tarp Rusijos ir Pietų Azijos“, – sakė D. Tuskas po derybų Kazachstano sostinėje Nur Sultane su šios šalies prezidentu Kassymu-Jomartu Tokaevu (Kasymu Žomartu Tokajevu).

„Savo naujojoje strategijoje dėl Vidurio Azijos mes siūlome suformuoti stipresnę ir šiuolaikiškesnę partnerystę, plėsti savo bendradarbiavimą energetikos, transporto, skaitmeninės komunikacijos srityse“, – pažymėjo D. Tuskas.

Jis taip pat informavo, kad susitarimą dėl Kazachstano ir ES platesnės partnerystės ir bendradarbiavimo „greitai ratifikuos visos ES valstybės narės“.

„Šis (susitarimas) taip pat yra geras pagrindas nagrinėti regioninius iššūkius, tokius kaip smurtinis ekstremizmas ir ekologija“, – sakė D. Tuskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lenkas

lenkas portretas
jau prablaiveja nuo sionbriuselio komandu ir britu ragu ir teisingai daro,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių