Quantcast

D. Trumpui atliktas antras tyrimas dėl koronaviruso, atsakymas – neigiamas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pranešė, kad jam Baltuosiuose rūmuose buvo atliktas antras testas dėl koronaviruso nuo tada, kai kilo infekcijos protrūkis, ir jo atsakymas vėl buvo neigiamas.

„Atlikau jį šįryt, – sakė D. Trumpas per spaudos konferenciją. – Jis parodė, kad prezidentas neserga (koronavirusine infekcija) COVID-19.“

D. Trumpui tyrimas dėl koronaviruso atliktas antrą kartą. Pasak prezidento, šįkart jis pasinaudojo nauju greituoju testu – procedūra truko vos minutę, o tyrimo rezultatai paaiškėjo po 15 minučių.  

„Atlikau jį vedinas smalsumo, kad pamatyčiau, kaip greitai viskas vyksta. Jis daug paprastesnis. Esu atlikęs abu testus. Antrasis – daug malonesnis“, – sakė D. Trumpas. 

Pirmasis tyrimas, prezidentui atliktas kovo viduryje, buvo labiau invazinis, o rezultatai paaiškėjo tik po kelių valandų.

73 metų D. Trumpas anksčiau nenorėjo, kad jam būtų atliekami testai, taip pat iš pradžių tvirtino, kad koronavirusas yra ne baisesnis už įprastą gripą, todėl griežtos karantino priemonės nereikalingos.  

Visgi vėliau D. Trumpas pasiskelbė „karo meto prezidentu“ ir nurodė sparčiai didinti viruso testavimo apimtis. 

D. Trumpui pirmas testas dėl koronaviruso buvo atliktas po kontakto su keliais jo privačiame kurorte Floridoje viešėjusios Brazilijos prezidento delegacijos nariais, kuriems vėliau buvo diagnozuota COVID-19.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių