Quantcast

D. Trumpo rinkimų kampanijos renginiuose nebus akredituojami „Bloomberg“ žurnalistai

JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos renginiuose naujienų agentūros „Bloomberg News“ žurnalistai nepageidaujami. D. Trumpo rinkimų štabo vadovas Bradas Parscale‘as apkaltino agentūrą, kurio savininkas Michaelis Bloombergas neseniai paskelbė sieksiąs JAV lyderio posto, „šališkumu“. Todėl „Bloomberg“ reporteriai esą nebus akredituojami D. Trumpo rinkimų kampanijos renginiuose. Ar į „Bloomberg“ žurnalistų paklausimus bus atsakoma, bus sprendžiama kiekvienu atveju atskirai.

Žiniasklaidos magnatas, multimilijardierius ir buvęs Niujorko meras prieš savaitę paskelbė sieksiąs opozicijoje esančių demokratų kandidatūros JAV prezidento rinkimuose. „Bloomberg News“ tada pareiškė, kad agentūra nevykdys tyrimų dėl M. Bloombergo, jo šeimos ar fondų, taip pat dėl kitų demokratų kandidatų į prezidentus. Tačiau apie kitų rimtų žiniasklaidos priemonių tyrimus bus skelbiama.

„Mes, prezidento D. Trumpo rinkimų komanda, pripratę prie nesąžiningos informavimo praktikos“, – pirmadienį sakė B. Parscale‘as.

„Bloomberg“ vyriausiasis redaktorius Johnas Micklethwaitas kaltinimus atmetė. „Bloomberg News“ esą visad „sąžiningai ir nešališkai“ rašė apie D. Trumpą nuo tada, kai jis 2015-aisiais tapo kandidatas į prezidentus. Tai agentūra esą darys ir toliau – nepaisant D. Trumpo rinkimų štabo ribojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių