Quantcast

D. Trumpo paslaptį neva žinanti baltarusė sulaikyta Maskvos oro uoste

  • Teksto dydis:

Baltarusių modelį Anastasiją Vašukevič, kuri teigė turinti įrodymų apie Rusijos pastangas padėti Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) laimėti rinkimus, penktadienį „išvilko“ policija iš Maskvos oro uosto tranzito zonos, pranešė jos advokatas.

A. Vašukevič, taip pat žinoma Nastios Rybkos vardu, oro uoste buvo sulaikyta drauge su keliais kitais asmenimis ir išvežta į kalėjimą Maskvos pietinėje dalyje.

Jie buvo deportuoti iš Tailando, kur metus praleido kalėjime už dalyvavimą sekso seminaruose.

A. Vašukevič atstovaujantis rusų teisininkas jos sulaikymą pavadino „tarptautiniu skandalu. Pasak advokato, jo klientė „nepadarė jokio nusikaltimo“, ji turėjo vykti į Baltarusiją.

Tačiau „nežinomi teisėtvarkos pareigūnai ją išnešė iš tranzito zonos į Rusijos teritoriją“, nurodė Dmitrijus Zacarinskis.

Pasak jo, pareigūnai civiliais drabužiais „išvilko ją iš tranzito zonos“. Teisininkas sakė ketinantis pateikti oficialų skundą.

D. Zacarinskis į savo paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“ įkėlė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip penki ar šeši vyrai bando jėga įsodinti jauną į A. Vašukevič panašią moterį į neįgaliojo vežimėlį, o ji bando ištrūkti.

Tada vyrai atsisako šios minties ir tiesiog išsineša moterį pro susiveriančias duris, dažnai matomas oro uostuose.

Anksčiau šią savaitę A. Vašukevič buvo nuteista Tailando teisme. Beveik prieš metus ji buvo sulaikyta Patajos kurorte ir pateko į kalėjimą. 

Tailande moteris su grupe dalyvavo gundymo guru pasiskelbusio ruso Alekso Kirilovo seminaruose.

Antradienį A. Vašukevič ir dar septyni asmenys Patajos teisme padarė kaltės pripažinimo pareiškimus dėl įvairių kaltinimų, įskaitant kaltinimą dėl neteisėto susibūrimo. Teismas nurodė grupę deportuoti.

Ketvirtadienį  A. Vašukevič ir dauguma kitų nuteistųjų buvo įsodinti į oro bendrovės „Aeroflot“ lėktuvą, kuris išskrido į Maskvą.

Į Tailandą A. Vašukevič išvyko sukėlusi politinį skandalą, kai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Rusijos aliuminio magnatas Olegas Deripaska matomas pramogaujantis jachtoje su su vienu įtakingu tuomečiu Rusijos vicepremjeru.

Vėliau O. Deripaska padavė ją į teismą už privatumo pažeidimą ir bylą laimėjo.

Tailando kalėjime A. Vašukevič sakė turinti informacijos apie įtariamą Rusijos kišimąsi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus ir prašė JAV pagalbos, bijodama persekiojimo Rusijoje.

Pasak advokato, dalis nuteistųjų, kurie buvo deportuoti į Baltarusiją per Ukrainą, Kijevo oro uoste neturėjo jokių problemų.

Ketvirtadienio vakarą Rusijos policija patvirtino, kad Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikyta keletas Rusijos ir Baltarusijos piliečių, siejamų su vykstančiu tyrimu dėl „vertimo užsiimti prostitucija“.

Penktadienio rytą du vyrai ir dvi moterys tebebuvo policijos areštinėje, pranešė Rusijos naujienų agentūros, cituodamos Vidaus reikalų ministeriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoro

Zoro portretas
Kai pūtėj daugiau vingių nei smegenyse dažnai blogai baigiasi...

Kauniete

Kauniete  portretas
Tai jai jau nebedaug liko
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių