Quantcast

D. Trumpo apkaltos tyrimo vadovas: padaryta „įspūdinga pažanga“

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apkaltos tyrimo vadovas antradienį sakė, jog liudytojai tvirtai parėmė įtarimus, kad prezidentas neteisėtai bandė priversti Ukrainą atlikti tyrimą dėl jo politinio varžovo Joe Bideno (Džo Baideno).

Nors Baltieji rūmai ir D. Trumpo asmeninis advokatas Rudy Giuliani (Rudis Džulianis) atsisakė perduoti dokumentus apie Ukrainos reikalą, kurių pareikalavo Kongresas, Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Adamas Schiffas (Adamas Šifas) sakė, jog penki liudytojai parėmė įtarimus dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais, galinčius pagrįsti oficialius kaltinimus.

Pasak A. Schiffo, liudytojai pateikė informacijos, rodančios, kad D. Trumpo liepos 25-osios telefoninis pokalbis su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu, kurio metu JAV prezidentas atrodė susiejantis karinę pagalbą Ukrainai su kompromituojančia medžiaga apie J. Bideną iš Kijevo, buvo planuojamas iš anksto, o po jo pastangos buvo dedamos toliau.

„Padarėme įspūdingą pažangą atsakydami į kai kuriuos klausimus dėl to liepos mėnesio skambučio,... kurio metu Jungtinių Valstijų prezidentas siekė priversti pažeidžiamą sąjungininkę atlikti tai, ką geriausiai galima apibūdinti kaip dirbtinį tyrimą dėl jo oponento“, – žurnalistams sakė A. Schiffas.

„Sužinojome, kad tas skambutis nebuvo pavienis dalykas. Prieš tą skambutį buvo atlikta nemažai parengiamojo darbo. Po to skambučio buvo atlikta daug tolesnio darbo“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių