Quantcast

D. Trumpo advokatai ragina Senatą nutraukti apkaltos teismą

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) gynybos komanda pirmadienį paragino Senatą nutraukti jo apkaltos teismą motyvuodama tuo, kad šis procesas yra konstituciškai ydingas, ir tvirtino, kad demokratai vietoj sąžiningo teisingumo vykdo „politinį teatrą“.

„Atstovų Rūmų pateiktas apkaltos straipsnis prieštarauja Konstitucijai dėl įvairių priežasčių, ir bet kuri iš jų būtų pagrindas nedelsiant nutraukti [procesą]", –  D. Trumpo advokatai sakė 78 puslapių santraukoje apkaltos teismo dėl kaltinimų gyvybių pareikalavusių riaušių prie JAV Kapitolijaus kurstymu išvakarėse.

„Jos įtikinamai demonstruoja, kad pataikavimas Atstovų Rūmų demokratų šio politinio teatro alkiui kelia pavojų mūsų Respublikos demokratijai ir mums brangioms teisėms“, – priduriama joje.

Sausio 13-ąją Atstovų Rūmai paskelbė beprecedentę antrąją apkaltą D. Trumpui, bet jo kadencija pasibaigė dar neprasidėjus teismui Senate. Dėl šios priežasties respublikonų įstatymų leidėjai argumentavo, kad teisti pareigų nebeinantį prezidentą prieštarautų konstitucijai.

Vis dėlto demokratai kategoriškai atmeta šį argumentą.

„Apkaltai nėra jokios „išimties dėl sausio“ arba kokios nors kitos konstitucijos nuostatos“, – anksčiau šį mėnesį Senatui pateiktoje santraukoje rašė apkaltos vadovai ir pridūrė, kad „prezidentas privalo atsakyti už savo veiksmus, [padarytus] nuo pirmosios iki paskutiniosios kadencijos dienos“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių