Quantcast

D. Trumpas vaišino pietumis „2 proc. klubo“ narius, tarp jų ir G. Nausėdą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), dalyvaujantis netoli Londono surengtame NATO viršūnių susitikime, trečiadienį pavaišino pietumis uoliausiai prie Aljanso finansavimo prisidedančių šalių lyderius, įskaitant Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą.

Tokiu būdu daugiausiai NATO išlaikymui lėšų skiriančios valstybės vadovas pagerbė sąjungininkus 29 nares turinčiame Aljanse, skiriančius gynybai mažiausiai 2 proc. savo bendrojo vidaus produkto.

„Pietūs – mano sąskaita“, – pareiškė D. Trumpas, atsisėdęs su vadinamojo „2 proc. klubo“ nariais – JAV, Jungtinės Karalystės, Estijos, Lietuvos, Latvijos, Bulgarijos Lenkijos ir Rumunijos atstovais.

Nuo pat atėjimo į valdžią 2017 metais D. Trumpas spaudė visas Aljanso nares didinti išlaidas gynybai.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas gyrė D. Trumpą, kad jis pabrėžia šį klausimą, ir sakė, kad sąjungininkės Europoje bei Kanada iki 2020 metų pabaigos padidins savo gynybos biudžetus iš viso 130 mlrd. dolerių.

Atšaukė spaudos konferenciją

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį atšaukė planuotą galutinę spaudos konferenciją, turėjusią įvykti pasibaigus netoli Londono surengtam NATO viršūnių susitikimui, kurį temdė aštrūs sąjungininkų ginčai.

„Kai pasibaigs šiandienos susitikimai, išvyksiu atgal į Vašingtoną, – per „Twitter“ parašė D. Trumpas. – Nerengsime spaudos konferencijos baigiantis NATO [susitikimui], nes per pastarąsias dvi dienas surengėme jų labai daug. Visiems saugios kelionės!“

Netoli Londono vykstant dviejų dienų NATO viršūnių susitikimui D. Trumpas ne kartą gaišdavo laiką atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, o dėl tokio elgesio kiti lyderiai netgi pradėjo iš jo šaipytis, kaip matoma viename vogčiomis nufilmuotame vaizdo įraše.

Renginiui baigiantis D. Trumpas neslėpė pykčio dėl Kanados premjero Justino Trudeau (Džastino Triudo) „dviveidiško“ elgesio, kai šis per minėtą pokalbį išsakė šmaikščių replikų.

Galiausiai JAV lyderis atšaukė iš anksto suplanuotą spaudos konferenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
BRANGIAI Lietuvai kainavo tie 'nemokami Now'Sėdos pietūs... :/

Aksioma

Aksioma portretas
Tikrai nevertėjo iš savo sunkiai gyvenančios skurdo Lietuvos biudžeto atplėšti 1milijardą ir 17 milijonų kad gautum Trumpo padėką ir būtum pavaišintas pietumis

Kaunietis

Kaunietis portretas
Trumpas moka padėkoti.Juk tai tikras pagarbos ženklas kuris buvo pastebėtas.Kanada,Vokietija,Prancūzija nori pasinaudoti Ameriką,bet buvo apnuoginti.Lietuva buvo pagerbta,tuo pačiu mes visi
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių