Quantcast

D. Trumpas tvirtina, kad turi teisę kištis į bet kokį baudžiamąjį procesą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį atmetė retą generalinio prokuroro kritiką jo atžvilgiu, tviteryje pareiškęs, kad turi „juridinę teisę“ panorėjęs kištis į baudžiamąsias bylas.

Respublikonas, buvęs nekilnojamojo turto magnatas sulaukia kaltinimų Kongrese, esą jis kėsinasi į Teisingumo departamento nepriklausomybę, siekdamas naudos sau arba savo sąjungininkams

Nors D. Trumpas tai neigia, tačiau ketvirtadienį jis sulaukė priekaištų iš savo generalinio prokuroro Billo Barro (Bilo Baro). Pastarasis skundėsi, kad dėl nuolatinių D. Trumpo žinučių tviteryje apie vykstančius baudžiamuosius procesus jis „negali dirbti savo darbo“.

„Laikas liautis komentuoti tviteryje“, – pareiškė B. Barras televizijos laidai „ABC News“.

Šis netikėtas prokuroro pareiškimas primena ankstesnį įvykį, kai buvęs D. Trumpo patarėjas Rogeris Stone'as (Rodžeris Stounas) buvo teisiamas dėl melavimo Kongresui ir bandymo paveikti liudytojus.

Prokurorams paprašius kaltinamajam skirti nuo septynerių iki devynerių metų laisvės atėmimo bausmę, D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad tai yra „teisingumo klaida“.

Netrukus Teisingumo departamentas netikėtai paskelbė, kad sieks gerokai švelnesnės bausmės. Protestuodami atsistatydino keturi R. Stone'o bylą tyrę prokurorai.

B. Barras, dažnai kaltinamas dėl to, kad yra per daug malonus prezidentui, televizijai ABC sakė, kad D. Trumpas „niekada manęs neprašė ką nors padaryti baudžiamojoje byloje“.

Ankstų penktadienio rytą D. Trumpas pacitavo generalinio prokuroro žodžius tviteryje ir pratęsė: „Bet tai dar nereiškia, kad aš kaip Prezidentas neturiu juridinės teisės tai padaryti. Turiu, bet kol kas nusprendžiau to nedaryti!“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių