Quantcast

D. Trumpas telefonu padėkojo jį Nobeliui nominavusiems parlamentarams

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskambino dviem Skandinavijos parlamentarams ir padėkojo jiems už siūlymą nominuoti jį Nobelio taikos premijai, antradienį pranešė abu įstatymų leidėjai.

„Buvau pakeliui į arklidę su savo dukra, kai prezidentas Donaldas Trumpas paskambino ir padėkojo man už [siūlymą skirti jam] Nobelio taikos premiją“, – tviteryje parašė švedų parlamento narys iš Krikščionių demokratų partijos Magnusas Jacobssonas.

„Gerai pasikalbėjome apie taiką Artimuosiuose Rytuose ir Balkanuose. Linkiu prezidentui sėkmės su taikos procesais“, – pridūrė jis, o prie savo žinutės pridėjo telefonu kalbančio besišypsančio D. Trumpo nuotrauką.

Norvegas Christianas Tybringas-Gjedde, priklausantis prieš imigraciją pasisakančiai Pažangos partijai, savo ruožtu pranešė naujienų agentūrai AFP sulaukęs D. Trumpo skambučio pirmadienį.

„Jis tiesiog norėjo padėkoti man už nominaciją“, – pabrėžė jis, atsisakęs atskleisti jųdviejų pokalbio detales.

„Nustebau. Tai buvo labai geras gestas – nemanau, kad taip pasielgia visi. Jis labai malonus“, – pridūrė parlamentaras.

Ch. Tybringas-Gjedde ir M. Jacobssonas rugsėjo pradžioje paskelbė, kad iškėlė D. Trumpo kandidatūrą 2021-ųjų Nobelio taikos premijai gauti.

Ch. Tybringas-Gjedde atkreipė dėmesį į JAV prezidento vaidmenį sudarant susitarimą dėl Izraelio ir Jungtinių Arabų Emyratų santykių normalizavimo.

Tuo metu M. Jacobssonas pasveikino Baltųjų rūmų vadovo pastangas tarpininkauti deryboms tarp Serbijos ir Kosovo, kurių ryšiai lieka įtempti praėjus daugiau nei 20 metų po karo Balkanuose.

D. Trumpas jau ne kartą liaupsino siūlymus skirti jam Nobelio taikos premiją, tikriausiai norėdamas sustiprinti savo pozicijas prieš JAV prezidento rinkimus, liekant vos kelioms savaitėms iki lapkričio 3 dieną vyksiančio balsavimo.

Tačiau dauguma Nobelio premijų ekspertų mano, kad D. Trumpas neturi daug šansų laimėti šį apdovanojimą.

Be to, Nobelio institutas pabrėžia, kad nominacija jokiu būdu nėra palaikymo požymis, nes kandidatus gali siūlyti tūkstančiai žmonių visame pasaulyje, įskaitant parlamentų narius, laureatus ir kai kuriuos universiteto profesorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Trumpas tikrai nusipelne sios premijos nes tik jo deka buvo atitraukta jav kariuomene is azijos ir kt saliu lieka tik po perrinkimu patvarkyt /savus/ kuriu daugumai gresia kaleimas iki GG....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių