Quantcast

D. Trumpas teigia turįs įrodymų, kad dėl koronaviruso kalta kinų laboratorija

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pagrasino Kinijai naujais tarifais, teigdamas, kad turi įrodymų, jog pandemiją sukėlęs naujasis koronavirusas kilo iš Uhano mieste įsikūrusios kinų laboratorijos.

Respublikonų atstovas savo retoriką sugriežtino po naujausios statistikos apie nedarbą Jungtinėse Valstijoje: čia per 6 savaičių laikotarpį nuo karantino pradžios įvairiose valstijose panaikinta daugiau nei 30 milijonų darbo vietų.

Be to, JAV „pirmauja“ ir pagal COVID-19 aukų skaičių, mat nuo pandemijos pradžios mirusiųjų jau užregistruota beveik 63 tūkst. Ketvirtadienį, trečią parą iš eilės, koronaviruso aukų skaičius per parą perkopė 2 tūkst.

Manoma, kad virusas praėjusių metų pabaigoje atsirado Kinijos Uhano mieste, vietiniame maisto turguje, kuriame maistui pardavinėjami laukiniai gyvūnai. Tačiau vėliau kilo spėlionių, kad virusas galbūt buvo dirbtinai sukurtas slaptoje šio miesto laboratorijoje.

Žurnalistų paklaustas, ar yra matęs kokių nors įrodymų, kurie leistų tvirtai teigti, kad koronaviruso tikrasis šaltinis buvo Uhano virusologijos institutas, JAV prezidentas D. Trumpas lakoniškai patvirtino: „taip, mačiau“.

JAV vadovas, Baltuosiuose rūmuose spaudžiamas žiniasklaidos atstovų pateikti daugiau detalių apie tokius įrodymus, tarstelėjo, kad apie tai daugiau kalbėti jis negali.

Pastebima, kad D. Trumpas vis dažniau imasi griežtai kritikuoti tai, kaip Pekinas tvarkėsi su viruso protrūkiu: tai esą dalis jo perrinkimo prezidentu kampanijos taktikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
turi smegenu supranta ,kad tai kinu gaminys sukurtas zemes zmoniu zudymams . Kinijoje net mokyklose vaikams destoma,kad sibiras priklausys kinijai ir kinija valdys pasauli !!

Kaunas

Kaunas portretas
Iš kur tai žinote,gal esate sekėjai,ar propagandistų remėjai.Mes nežinome ir nesužinosime kas vyksta iš tikrųjų klausomės rekomendacijų ..ir daugiau nieko,o nuomonių turėtojai pasilikite sau.

AISKU

AISKU portretas
Jeigu Trampas nores karo su Kinija tai ir bus..Del naftos,duju sutvarke Rytu valstybes tai ir Kinija sutvarkys...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių