Quantcast

D. Trumpas teigia netikįs apklausomis ir jaučiąs rinkėjų paramą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį interviu televizijos kanalui „Fox Business“ pareiškė, kad netiki apklausų rezultatais ir jaučia rinkėjų paramą.

„Aš netikiu apklausų rezultatais, kadangi mes dar niekada neturėjome tokios paramos, - sakė Baltųjų rūmų šeimininkas. – Apklausos vyko ir per ankstesnius rinkimus, ten buvo rezultatų iš devynių valstijų, rodančių, kad aš pralaimėsiu, bet galiausiai aš nugalėjau visose šiose valstijose, ir tai buvo didelės valstijos“.

Kaip rodo televizijos kanalo „Fox News“ spalio 3-6 dienomis surengta apklausa, kurioje dalyvavo 1 012 respondentų, Demokratų partijos kandidatą į JAV prezidento postą Joe Bideną remia 53 proc. rinkėjų, o dabartinį valstybės vadovą D. Trumpą – 43 proc. Galima paklaida – plius minus 3 procentiniai punktai.

Žurnalo „The Economist" ir tyrimų tarnybos  „YouGov“ spalio 4-6 dienomis surengtos 1 364 potencialių rinkėjų apklausos duomenimis, J. Bideną remia 51 proc. tyrimo dalyvių, o D. Trumpą – 42 proc. Čia galima paklaida – plius minus 4,8 procentinio punkto.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių