Quantcast

D. Trumpas skelbs „nepaprastąją padėtį“, kad gautų finansavimą sienai?

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pasirašys biudžeto projektą, kad išvengtų dar vieno vyriausybės uždarymo, tačiau taip pat paskelbs nepaprastąją padėtį, kad gautų finansavimą savo sienai pasienyje su Meksika, ketvirtadienį pranešė Senato respublikonų lyderis.

Senato daugumos lyderis Mitchas McConnelas (Mičas Makonelas) savo kolegoms pranešė, kad šalies prezidentas telefonu jam sakė „esantis pasirengęs pasirašyti (biudžeto) projektą. Jis taip pat skelbs nepaprastąją padėtį“.

Toks žingsnis leis D. Trumpui paimti kitoms reikmėms numatytų federalinių lėšų finansuoti sienai palei JAV ir Meksikos pasienį, vis dėlto manoma, kad prezidento sprendimas dėl nepaprastosios padėties bus apskųstas teisme.

Meksikos pasieniu jau driekiasi šimtai kilometrų užtvarų, bet D. Trumpas sako, kad reikia daug daugiau norint suvaldyti tai, ką jis dažnai pavadina migrantų nusikaltėlių invazija.

Demokratai sako, kad D. Trumpas labai išpučia nusikalstamumo problemą ir naudojasi šiuo klausimu norėdamas suaktyvinti savo dešiniojo sparno rinkėjus.

Gruodžio mėnesį D. Trumpas bandė priversti Kongresą pritarti 5,7 mlrd. dolerių sumai atsisakydamas pasirašyti finansavimą daugeliui vyriausybės įstaigų, neturinčių nieko bendra su siena. Nutrūkus finansavimui 800 tūkst. federalinių darbuotojų, nuo FTB agentų iki oro uostų saugumo pareigūnų, penkias savaites negavo atlyginimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių