Quantcast

D. Trumpas šiemet dalyvaus Davoso forume

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trumpas) dalyvaus šių metų pasauliniame ekonomikos forume Šveicarijos Alpių kurorte Davose, nors pernai atšaukė kelionę į šį renginį, ketvirtadienį pranešė vienas aukšto rango vyriausybės pareigūnas.

Valdininkas patvirtino, kad D. Trumpas šiemet išvyks vizito sausio 21–22 dienomis, nors spėjama, kad keletas kitų galingųjų valstybių lyderių kvietimus atmes.

Pernai D. Trumpas nedalyvavo iš Davoso forume, pritraukiančiame turtingų verslininkų, įžymybių ir politikų, Jungtinėse Valstijose įsiplieskus administracijos ir Kongreso politinei kovai dėl biudžeto, privertusiai laikinai uždaryti federalines įstaigas.

Valstybės vadovas išvyks į Šveicariją augant įtampai dėl jo apkaltos proceso, persikėlusio į JAV Senatą, taip pat būgštavimų dėl konflikto Vidurio Rytuose, Vašingtonui nukovus vieną įtakingą Irano generolą, o Teheranui sudavus atsakomąjį raketų smūgį JAV pozicijoms Irake.

Baltieji rūmai informavo, jog D.Trumpo delegacijoje bus jo dukra Ivanka Trump (Ivanka Tramp) ir jos vyras bei prezidento vyriausiasis patarėjas Jaredas Kušneris (Džaredas Kušneris).

Prie valstybės vadovo komandos taip pat prisijungs iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas (Stiveno Mnušino), prekybos sekretorius Wilburas Rossas (Vilberas Rosas) ir JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris (Robertas Laithaizeris).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Negi jį kažkas kvies?..

Anonimas

Anonimas portretas
O ko sitam durneliui dalyvaut.Ka jis paliko.Vistiek nieko gero nepasakys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių