Quantcast

D. Trumpas sako esantis „vieno žmogaus sala“ dėl Sirijos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį pareiškė esantis „vieno žmogaus sala“ dėl sprendimo išvesti amerikiečių pajėgas iš šiaurės rytų Sirijos.

Vis dėlto jis tvirtai gynė šį savo žingsnį, dėl kurio sulaukė kritikos tiek iš demokratų, tiek iš respublikonų dėl sukeltos grėsmės stabilumui Artimuosiuose Rytuose ir pavojaus Sirijos kurdų gyvybėms. Sąjungininkai kurdai padėjo JAV įveikti džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ Sirijoje.

Tuo metu Turkija tuos kurdų kovotojus laiko teroristine grėsme ir anksčiau šią savaitę pradėjo prieš juos nukreiptą karinę operaciją.

D. Trumpas pareiškė, kad JAV negali kariauti „nesibaigiančiuose karuose“.

„Turime susigrąžinti mūsų puikiuosius herojus, mūsų puikiuosius karius, turime sugrąžinti juos namo. Metas, metas“, – kalbėjo JAV vadovas per socialinių konservatorių konferenciją.

Pasak D. Trumpo, padėtis Artimuosiuose Rytuose yra beviltiška, nepaisant ilgų metų JAV kariuomenės buvimo ten ir finansinės pagalbos.

„Dabar ten mažiau saugu. Mažiau saugu, mažiau stabilu, o jie kovoja, – kalbėjo prezidentas. – Štai ką jie daro: kovoja.“

D. Trumpas sakė skyręs 50 mln. dolerių pagalbos Sirijai, kad padėtų krikščionims ir kitoms religinėms mažumoms.

Prieš prezidento kalbą su juo ant scenos pasirodė amerikiečių pastorius Andrew Brunsonas (Endrius Bransonas), kurį Ankara paleido pernai po beveik dvejų metų kalinimo. Dėl jo įkalinimo buvo pašliję JAV ir Turkijos santykiai.

A. Brunsonas per šeštadienio renginį vadovavo maldai už prezidentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paaiškinu-

Paaiškinu- portretas
Jis ne rusas, jis tikrai silpnaprotis. Kvailesnio prezidento nebuvo JAV istorijoje. Vienas ką jis moka, tai kelti sumaištį visur kur tik jo drebanti ranka gali pasiekti. PS-dar labai gerai į šikna lenda visiems pasaulio diktatoriams.

Stebetojas

Stebetojas portretas
Ar tas trampas kartais ne rusas? Kol kas jis tik vejus daro. Plius Europos tolerastai... Grobuonys is rytu tuo gali pasinaudoti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių