Quantcast

D. Trumpas reikalauja Švedijos paleisti sulaikytą JAV reperį

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį sukritikavo Švedijos premjerą ir pareikalavo paleisti į laisvę toje šalyje sulaikytą amerikiečių reperį ASAP Rocky (ASAP Rokį), švedų prokurorui paskelbus, kad žvaigždė stos prieš teismą dėl kaltinimų užpuolimu.

„Labai nusivyliau ministru pirmininku Stefanu Lofvenu (Stefanu Liovenu) už nesugebėjimą veikti. Švedija nuvylė mūsų afroamerikiečių bendruomenę Jungtinėse Valstijose, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV lyderis. – „Duokit ASAP Rocky jo LAISVĘ.“

30-metis reperis, kurio tikrasis vardas yra Rakimas Mayersas (Rakimas Majersas), buvo suimtas liepos 3 dieną su dar trimis žmonėmis po gatvės muštynių birželio 30-ąją Stokholme. Muzikantas tvirtina, kad tai buvo savigyna.

Ketvirtadienį paskelbtame švedų prokuroro Danielio Sunesono pareiškime sakoma, kad reperis ir dar du asmenys, kuriems pareikšti kaltinimai, „įtariami užpuolimu sukeliant faktinį kūno sužalojimą“.

Trijulė bus sulaikyta iki teismo. Stokholmo rajono teismas kitą savaitę planuoja paskelbti, kada prasidės teismo procesas.

Praėjusį savaitgalį JAV prezidentas sakė kalbėjęsis su S. Lofvenu apie ASAP Rocky ir „pasiūlęs asmeniškai užtikrinti jo užstatą“, bet Švedijos įstatymai tokio dalyko nenumato.

Paragintas pirmosios ponios ir garsenybių, įskaitant Kanye Westą (Kanjė Vestą) ir Kim Kardashian West (Kim Kardašian Vest), prezidentas tviteryje tada rašė, kad įsikiš siekdamas ASAP Rocky paleidimo.

S. Lofveno spaudos sekretorius Toni Erikssonas (Tonis Eriksonas) vėliau sakė, kad abu lyderiai „draugiškai ir pagarbiai“ pasikalbėjo, ir S. Lofvenas pokalbio metu „labai akcentavo visišką Švedijos teismų sistemos, prokurorų ir teismų nepriklausomybę“, be to, pabrėžė, kad vyriausybė negali bandyti ir nebandys paveikti teisinio proceso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Mc Donaldas gelbeja kolega kuris nuo jo niekuo nesiskiria kaip ir sionsatanistinis zentelis.....

Amius

Amius portretas
Nepaleis to iskrypusio pediko xD

Anonimas

Anonimas portretas
Jusu afroamerikieciu bendrija Europos nedomina. Jei sis banditas nusikalto, bus teisiamas teisme.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių