Quantcast

D. Trumpas ragina Didžiąją Britaniją pasirinkti kietąjį „Brexit“

  • Teksto dydis:

Traukdamasi iš Europos Sąjungos (ES), Didžioji Britanija turėtų pasirinkti „Brexit“ be sutarties alternatyvą ir atsisakyti apmokėti sutartą 39 mlrd. svarų (45 mlrd. eurų, 50 mlrd. JAV dolerių) „skyrybų“ sąskaitą, pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) interviu savaitraščiui „The Sunday Times“, kurį jis davė vizito į Londoną išvakarėse.

Kiek anksčiau JAV valstybės vadovas leidiniui „The Sun“ pareiškė manąs, jog buvęs užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) taptų „puikiu“ ministru pirmininku, jeigu perimtų šį postą iš dabartinės Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovės Theresos May (Terezos Mei), kuri yra pažadėjusi birželio 7 dieną atsistatydinti, nes šalies parlamentas taip ir nepritarė jos ir ES suderėtam „Brexit“ sutarties projektui.

Trijų dienų oficialų vizitą Didžiojoje Britanijoje D. Trumpas pradės pirmadienį. Viešnagės metu jis susitiks su karaliene Elizabeth II (Elzbieta II) ir dalyvaus derybose su Th. May.

Interviu „The Sunday Times“ JAV valstybės vadovas Didžiosios Britanijos vyriausybę paragino derybose dėl „Brexit“ vadovautis jo derybų taktika.

„Jeigu jie negauna, ko nori, aš pasitraukčiau [iš derybų]... Jeigu negauni norimo susitarimo, jeigu negauni sąžiningo susitarimo, tuomet traukiesi“, – pareiškė jis.

Kalbėdamas apie „skyrybų“ sąskaitą – Didžiosios Britanijos įsipareigojimus, kuriuos šalis turės įvykdyti, traukdamasi iš ekonominio ir politinio bloko, kurio dalimi buvo nuo 1973 metų, – D. Trumpas leidiniui pareiškė: „Jų vietoje nemokėčiau 50 mlrd. JAV dolerių. Toks jau esu. Aš nemokėčiau, nes tai yra milžiniška suma.“

JAV prezidentas, kuris didžiuojasi griaunančia įtaka, kurią daro politikai Amerikoje ir užsienyje, taip pat pareiškė, jog derybose dėl Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos turėtų dalyvauti „Brexit“ partijos lyderis populistas Nigelas Farage‘as (Naidželas Faradžas).

„Jis yra labai protingas žmogus“ ir gali „daug ką pasiūlyti“, pareiškė D. Trumpas, tačiau pripažino, jog Didžiosios Britanijos vyriausybė „neleis jam įsijungti“ į derybas.


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasBrexitBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Turbut vietoj euru D. Trump atsius doleriu, nes svaras krenta. Siaip tai idomu, kas bus su tuo Brexit. Siaip EU daug praras del isstojimo. JK irgi bus nelengva. O dar EU lyg ir Kosova ir dar kazka nori pakviesti, tai bus isvis grazu.

teisingai

 teisingai portretas
briuselis nori uz medini eura gaut tikru svaru, Snglai turi trenkt durim ir uzsi—— kit,su savo ssjunga ir euru.Anglsi be euro sajungos isgyvens o vat sajunga euro kazin,todel ir nepaleidzia nes zino ,kad tai 'sajungos 'byrejimo pradzia.

...

... portretas
CHE: „Jų vietoje nemokėčiau 50 mlrd. JAV dolerių. Toks jau esu. Aš nemokėčiau, nes tai yra milžiniška suma“ - tas Trampas PASAKĖ kas laukia VISŲ, pabandžiusių pareikalaut iš JAV išpirkti tų turimus USD - jo 'vertė' jau dabar mažesnė už makulatūros kainą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių