Quantcast

D. Trumpas „politiniu teatru“ pavadino J. Bideno kalbą per Kapitolijaus šturmo metines

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas „politiniu teatru“ pavadino savo įpėdinio Joe Bideno kalbą, pasakytą Kapitolijaus šturmo pirmųjų metinių proga.

J. Bidenas „šiandien naudojo mano vardą, kad dar labiau suskaldytų Ameriką“, - rašė jis ketvirtadienį pranešime. Šis „politinis teatras“ esą yra tik bandymas nukreipti dėmesį „nuo fakto, kad J. Bidenas patyrė visišką nesėkmę“.

Buvęs prezidentas kaltino demokratus, kad jie, prisimindami Kapitojaus šturmą 2021 metų sausio 6-ąją, mėgina „kurstyti baimę ir skaldyti Ameriką“. Tačiau JAV gyventojai, anot jo, mato „melą ir poliarizaciją“.

J. Bidenas prieš tai savo kalboje Kapitolijuje kaltino D. Trumpą, kad šiam „jo įžeistas ego yra svarbiau už mūsų demokratiją ir mūsų konstituciją“. Niekada iki tol istorijoje JAV prezidentas esą po pralaimėtų rinkimų nemėgino „sutrukdyti taikiam valdžios perdavimui“.

D. Trumpas iki šiol tvirtina, kad pralaimėjo rinkimus tik dėl plataus masto sukčiavimo.

Tūkstančiai įniršusių D. Trumpo šalininkų prieš metus šturmavo Kongreso pastatą Vašingtone, kuris laikomas vienu svarbiausių demokratijos simbolių. Jų tikslas buvo neleisti parlamentui oficialiai patvirtinti J. Bideno pergalės rinkimuose.

Prieš šturmą D. Trumpas pasakė kalbą savo šalininkams, kurioje ragino juos „kovoti kaip velniams“ ir dar kartą pabrėžė, kad pergalė iš jo buvo pavogta. Per šturmą žuvo penki žmonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lets

Lets portretas
Lets gau brendon
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių