Quantcast

D. Trumpas po susitikimo su A. Duda: JAV perkelia dalį karių iš Vokietijos į Lenkiją

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), trečiadienį Baltuosiuose rūmuose priėmęs lenkų prezidentą Andrzejų Dudą (Andžejų Dudą), sakė, kad Vašingtonas planuoja dalį savo karių iš Vokietijos perkelti į Lenkiją.

„Mažinsime savo pajėgas Vokietijoje“ nuo 52 tūkst. iki 25 tūkst. karių, sakė D. Trumpas po Ovaliajame kabinete įvykusio susitikimo su savo sąjungininku, A. Duda, kurio jau sekmadienį laukia Lenkijos prezidento rinkimai.

„Kai kurie [kariai] grįš namo, o kai kurie vyks į kitas vietas, – sakė D. Trumpas. – Lenkija bus viena iš tų kitų vietų, kitų vietų Europoje.“

A. Duda tai pavadino „labai protingu sprendimu“ ir sakė paprašęs D. Trumpo neišvesti JAV karių iš Europos, „nes Europos saugumas man labai svarbus“.

Paklaustas, kokią žinią perdislokavimas siunčia Rusijai, D. Trumpas atsakė: „Galvoju, tai siunčia labai stiprų signalą“.

A. Dudos susitikimas su JAV lyderiu įvyko likus vos keturioms dienoms iki Lenkijos prezidento rinkimų, per kuriuos rinkėjai spręs, ar suteikti jam antrą kadenciją. Parinktą susitikimo laiką A. Dudos oponentai kritikavo kaip bandymą pagerinti savo pozicijas prieš rinkimus.

D. Trumpas per bendrą spaudos konferenciją, po susitikimo surengtą Baltųjų rūmų Rožyne, sakė, kad „prezidentas Duda Lenkijoje laikosi labai gerai. Jis puikiai dirba.“

Atsakydamas į kritiką dėl vizito laiko, JAV prezidentas pridūrė: „Lenkijos žmonės jį nepaprastai gerai vertina. Nemanau, kad jam reikia mano pagalbos.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dudelė

Dudelė portretas
Putnikai užputojo, net vata susmirdo...

...

... portretas
IR VĖL kyla grėsmė MŪSŲ Vilniui?..

Edvinas

Edvinas  portretas
Oho kad vatnikai už putojo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių