Quantcast

D. Trumpas pasveikino Lenkijos prezidentą A. Dudą su perrinkimu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pasveikino Andrzejų Dudą su „istoriniu“ perrinkimu Lenkijos prezidentu, skelbia agentūra „Reuters“.

„Sveikinimai mano draugui Lenkijos prezidentui A. Dudai su istoriniu perrinkimu! Tikiuosi tęsti svarbų mūsų bendradarbiavimą daugeliu klausimų, įskaitant gynybą, prekybą, energetiką ir telekomunikacijų saugumą“, – tviteryje rašė JAV vadovas.

Sekmadienį vykusiame Lenkijos prezidento rinkimų antrajame ture A. Duda įveikė liberalių pažiūrų Varšuvos merą Rafalą Trzaskowskį ir užsitikrino antrąją penkerių metų kadenciją prezidento poste, tačiau kova rinkimuose buvo nuožmi. Galutiniais Lenkijos valstybinės rinkimų komisijos duomenimis, A. Duda pelnė 51,03 proc. balsų, o jo varžovas R. Trzaskowskis gavo 48,97 proc. balsų.

Abu kandidatai gavo po daugiau kaip 10 mln. rinkėjų balsų, o rinkėjų aktyvumas siekė 68,2 proc.

JAV ir Lenkiją sieja gana glaudūs santykiai. Prezidentas A. Duda praėjusį mėnesį lankėsi JAV ir susitiko su D. Trumpu. Po susitikimo JAV vadovas teigė, kad Vašingtonas planuoja perkelti dalį savo karių iš Vokietijos į Lenkiją, o toks žingsnis pasiųstų tvirtą signalą Rusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių