Quantcast

D. Trumpas pareiškė turįs visišką teisę paskelbti nepaprastąją padėtį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas mano turįs visišką teisę įvesti nepaprastąją padėtį, kad, apeidamas Kongresą, gautų lėšų barjerui Amerikos ir Meksikos pasienyje statyti. Baltųjų rūmų šeimininkas tai pareiškė ketvirtadienį interviu televizijos kanalui „Fox News“.

„Įstatyme šiuo klausimu viskas aišku – turiu omenyje tai, kad mes turime visišką teisę paskelbti nepaprastąją padėtį šalyje“, – sakė jis. „Jeigu mes nesusitarsime su Kongresu, aš tikriausiai tai padarysiu, – pridūrė prezidentas. – Nematau priežasčių, kodėl man šito nepadarius, aš turiu tokią teisę. Įstatymas 100 procentų mano pusėje“.

D. Trumpui taip pat buvo užduotas klausimas, ar ilgai jis pasirengęs laukti prieš įvesdamas nepaprastąją padėtį. JAV prezidentas atsakė: „Manau, mes artimiausiomis dienomis pamatysime, kas nutiks“. Tikslesnių terminų jis neįvardijo.

JAV vyriausybė nuo gruodžio pabaigos yra iš dalies uždaryta, nes prezidentas D. Trumpas atsisako pasirašyti biudžeto projektą, jei Kongresas nesutiks skirti 5 mlrd. dolerių sienos tarp JAV ir Meksikos statybai.

Apie 800 tūkst. federalinės vyriausybės darbuotojų, tarp jų – oro eismo kontrolieriai ir pakrančių apsaugos pareigūnai, jau tris savaites negauna atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hitleris

Hitleris portretas
Irgi turėjo.

pypenas

pypenas portretas
Tai pirmas JAV Prezidentas,kuris turi geležinę ir tvirtą ranką............
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių