Quantcast

D. Trumpas pagrasino sustabdyti finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pagrasino įšaldyti jo šalies skiriamą finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), apkaltinęs ją šališkumu Kinijos atžvilgiu per naujojo koronaviruso pandemiją.

D. Trumpas sakė žurnalistams „ketinąs įjungti labai stiprų stabdį“ PSO finansavimui. JAV indėlis sudaro didžiausią dalį šios Jungtinių Tautų agentūros biudžete.

„Ketiname sustabdyti pinigus, leidžiamus PSO“, – pabrėžė D. Trumpas, stumiantis izoliacionistinę programą su šūkiu „Pirmiausiai – Amerika“ ir anksčiau ne kartą kritikavęs Jungtines Tautas ir kitas tarptautines organizacijas.

Prezidentas nepateikė detalių, kokia suma bus įšaldyta, o praėjus kelioms minutėms per tą pačią spaudos konferenciją pareiškė: „Nesakau, kad tai padarysiu.“

„Svarstysime užbaigti finansavimą“, – pridūrė jis.

Pasak D. Trumpo, PSO „atrodo labai šališka Kinijos naudai. Tai nėra teisinga.“

Šis pareiškimas lydėjo ankstesnę jo „Twitter“ žinutę, kai D. Trumpas apkaltino PSO esant „labai kinocentriška“.

JAV lyderis kėlė klausimą, kodėl PSO pateikė „itin ydingą rekomendaciją“, veikiausiai turėdamas galvoje JT agentūros patarimą nevaržyti tarptautinio susisiekimo, kai Kinijoje pradėjo plisti koronavirusinė infekcija COVID-19.

„Laimei, anksti atmečiau jų patarimą palikti sienas atviras Kinijai“, – rašė D. Trumpas, turėdamas omenyje savo sprendimą uždrausti atvykti iš šios šalies.

Kinija yra kritikuojama Vašingtono, ypač respublikonų, dėl savo atsako į pandemiją. D. Trumpas taip pat yra išsakęs abejonių dėl Kinijos teikiamos statistikos apie užsikrėtusius koronavirusu ir mirusius žmones.

Vis dėlto pats D. Trumpas buvo daugelio kritikuojamas, kad iš pradžių menkino viruso keliamą grėsmę. Jis anksčiau kalbėjo, kad koronavirusas yra nedaug pavojingesnis už įprastą gripą ir sakė, kad ligos protrūkis Jungtinėse Valstijose valdomas, nors vėliau pripažino, kad šalyje susidarė ekstremali padėtis.

Iki šiol Jungtinėse Valstijose nustatyta daugiau kaip 400 tūkst. užsikrėtusiųjų COVID-19; beveik 13 tūkst. jų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: „Ketiname sustabdyti pinigus, leidžiamus PSO“ - ką tos JAV darys netekusios tokios patogios 'skylės' savo 'pinigų' plovimui?.. :/

hara

hara portretas
PSO, JT ir t.t. tai dykaduoniu organizacijos, kurios pumpuoja pinigus ir nieko neveikia...

Praeivis

Praeivis  portretas
Įmokos sumą turėtų priklausyti nuo šalies gyventojų skaičiaus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių