Quantcast

D. Trumpas pagrasino įvesti 20 proc. importo muitus automobiliams iš ES

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino įvesti 20 proc. importo muitus visiems automobiliams, importuojamiems iš Europos Sąjungos (ES) šalių.

„Atsižvelgdami į muitus ir prekybinius barjerus, kuriuos ES taikė Jungtinių Valstijų ir jų nuostabių bendrovių bei darbuotojų atžvilgiu, mes įvesime 20 proc. muitą visiems jų automobiliams, kurie įvežami į JAV, tuo atveju, jeigu jie nesumažins ar neatšauks tų muitų ir barjerų. Gaminkite juos (automobilius) čia!“, - rašė JAV prezidentas tviteryje.

Kovo pabaigoje Jungtinės Valstijos įvedė 25 proc. importo muitus plienui ir 10 proc. aliuminiui. ES šalims, Kanadai ir Meksikai iš pradžių muitų taikymas buvo atidėtas, bet nuo birželio 1 dienos šie tarifai įsigaliojo ir minėtoms šalims.

Daugelis prekybos partnerių tokį JAV administracijos sprendimą sutiko itin neigiamai. Europos Komisija (EK) ėmėsi atsakomųjų priemonių, įvesdama importo muitus amerikietiškoms prekėms už 2,8 mlrd. eurų. Atsakomieji muitai, įsigalioję nuo birželio 22 dienos, bus taikomi tokioms prekėms, kaip amerikietiški džinsai, motociklai, alkoholiniai gėrimai, žemės ūkio produkcija.

Kartu Briuselis pareiškė esąs pasirengęs atšaukti muitus, jeigu Vašingtonas atšauks savuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ko briuselis tyli ir padlaiziauja nutraukt visa komercija su jav ir tegul ramiai patys /aria/ savo fabrikuose kurie liko tik kariniai o jav tai spalvotas internacionalas gal atstatys fabrikus ir tegil tersia savo ora kurio uzteks ir mums kol ateiviai pasakys basta uztenka.....

Anonimas

Anonimas portretas
Prezidente Trampai, tu saunuolis. Sutrink sita liberast - pi.de.rasini Jevrosojuza..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių