Quantcast

D. Trumpas: mes palikome kariškių Sirijoje tik dėl naftos

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos išsaugo savo karinį buvimą Sirijoje tik tam, kad apgintų naftos telkinius. Tai trečiadienį Baltuosiuose rūmuose per susitikimą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

„Mes turime naftos. Nafta saugoma. Mes palikome kariškių tik dėl naftos“, - sakė D. Trumpas. „Kaip jums žinoma, mes nelabai seniai atitraukėme savo kariškius, nes, kaip man atrodo, mums atėjo metas rūpintis ne svetimomis sienomis, aš noriu rūpintis mūsų sienomis“, - aiškino Amerikos lyderis.

Anksčiau naujienų agentūra AP pranešė, jog JAV prezidentas pritarė planui, pagal kurį Sirijoje liks ne mažiau kaip 800 kariškių. Vienas iš svarbiausių jų uždavinių bus kontroliuoti naftos telkinius.

Spalio mėnesį D. Trumpas pareiškė, kad Amerikos kariškiai išvedami iš Turkijos karinės operacijos rajono Sirijos šiaurėje, bet pranešė, jog Vašingtonas ketina išsaugoti naftos telkinių šios šalies šiaurės rytuose kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
Pasauliui pritariant JAV oficialiai vagia Sirijos nafta ir nesuka sau dėl to galvos. Ar galima būtų įsivaizduoti tokią situaciją , kad Rusija nutartų "saugoti" Turkmenistano dujas?Ar įsivaizduojate koks triukšmas vyktų pasaulio melasklaidoje? O čia ramybė ir palaima, - viuskas tvarkoje, viskas lyg taip ir turi būti, nors Sirija niekada nekvietė ir neprašė JAV kariuomenės į savo teritoriją, tokią sutartį Sirija turi tik su Rusija.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Vienintelė legitimi kariuomenė Sirijoje yra Rusijos. Jankiai de fakto yra OKUPANTAI

Ė

Ė portretas
O dėl ko gi daugiau, jei ne dėl naftos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių