Quantcast

D. Trumpas: mažinsime mokesčius, jei respublikonai susigrąžins Atstovų Rūmų kontrolę

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį vėl pažadėjo, jog Amerikos viduriniosios klasės mokesčių našta „gerokai sumažės“, jeigu respublikonų partija susigrąžins Atstovų Rūmų kontrolę.

Artėjant kitąmet įvyksiantiems prezidento rinkimams, D. Trumpas spartų JAV ekonomikos augimą pavertė vienu pagrindinių savo rinkimų kampanijos akcentų. Jis aiškina, kad šalies ūkio plėtra yra jo darbotvarkės, į kurią jis yra įtraukęs mokesčių mažinimą, reguliavimo švelninimą ir konfrontaciją su prekybos partneriais, vaisius.

Tačiau anksčiau duotas pažadas sumažinti vidutines pajamas gaunančių amerikiečių mokesčius taip ir nebuvo ištesėtas. Kritikai sako, jog dėl 2017 metais įgyvendintos mokesčių reformos, kuri buvo naudinga turtingesniems amerikiečiams, JAV biudžeto deficitas pašoko iki beveik 1 trln. JAV dolerių.

„Gerokai sumažinsime mokesčius gaunantiesiems vidutines pajamas, jeigu susigrąžinsime [Atstovų] Rūmus“, – pareiškė D. Trumpas reporteriams Baltuosiuose Rūmuose.

„Tai bus padaryta tuo atveju, jeigu perimsime [Atstovų] Rūmus, nes demokratams patinka didinti, o ne mažinti mokesčius“, – pridūrė jis.

Pernai spalį D. Trumpas pareiškė, kad jo administracija rengia projektą, pagal kurį bus „smarkiai“ sumažinta viduriniosios klasės mokesčių našta. Jis tuomet pažymėjo, jog apie mokesčių sumažinimą bus paskelbta prieš lapkritį įvyksiančius kadencijos vidurio rinkimus, o atitinkamas įstatymo projektas bus patvirtintas po tų rinkimų.

Tuo tarpu JAV žiniasklaida pranešė, jog Baltųjų Rūmų patarėjai neturėjo supratimo, apie ką jis kalba.

Apie mokesčių sumažinimą taip ir nebuvo oficialiai paskelbta, o vien pažadai rinkėjų neįtikino, tad Atstovų Rūmų kontrolę iš respublikonų perėmė demokratai.

Ekonomistai sako, jog didžiausio pasaulio ūkio augimas lėtėja, nes dėl vangios pasaulio ekonomikos plėtros mažėja amerikietiškų prekių ir paslaugų paklausa, o D. Trumpo prekybos karai pakerta verslo investicijas ir pramonės gamybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne debilas???

Ne debilas??? portretas
na tu ir kvailas. Kvailesnio prezidento JAV ne turejo ir manau nebeturės. Senas nupezejes alzhaimerinis idiotas, užkietėjęs patologinis melagis. Jei to iki dabar nesupratai, tai tu asile, dar kvailesnis.

o

o portretas
jis ne debilas o tu kom debilas ir nieko neismanai politikoje nes juos nerenka o pastato kaip ir daugeli kitu isskyrus 3 salis juk musu irgi statytinis panasiu jei ne tu paciu jegu paneig ?.........

JAV

JAV portretas
82% mokesčiù sumažėjimo (kas sudaro 1200 milijardu $, ty 1,2 trilijono$) tenka 1% JAV gyventoju. Ir 300 milijardu- tenka likusiems 99% gyventoju (330 milijono žmoniu).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių