Quantcast

D. Trumpas leido teikti pagalbą J. Bideno komandai, tačiau pralaimėjimo nepripažįsta

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pažadėjo nebetrukdyti JAV vyriausybei teikti pagalbą išrinktojo prezidento Joe Bideno pereinamojo laikotarpio komandai.

Tokį pareiškimą D. Trumpas padarė po to, kai Vyriausybės agentūra, atsakinga už paramą J. Bideno perėjimui į Baltuosius rūmus, pranešė nutraukianti beprecedentį pagalbos draudimą.

D. Trumpas pripažino, esą Bendrųjų paslaugų administracijai (GSA) atėjo laikas „padaryti tai, ką reikia“.

Vis dėlto, tame pačiame tviterio pranešime jis pabrėžė atsisakąs pripažinti pralaimėjimą: „Mūsų byla tęsiasi, mes ir toliau kovosime, tikiu, kad pasieksime pergalę!“

Tiesa, leidimas GSA teikti pagalbą J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandai rodo, kad ir D. Trumpas supranta, jog rinkimus jis pralaimėjo, nepaisant tris savaites besitęsiančių kaltinimų dėl sukčiavimų ir „pavogtų rinkimų“.

Tai reiškia, kad J. Bideno komanda dabar turės prieigą prie lėšų, biuro patalpų ir galės susitikti su federalinės vyriausybės pareigūnais.

Mūsų byla tęsiasi, mes ir toliau kovosime, tikiu, kad pasieksime pergalę!

J. Bideno komanda pranešime tikino, kad GSA dabar teiks „paramą, reikalingą įgyvendinti sklandų ir taikų valdžios perdavimą“.

„Artimiausiomis dienomis pereinamojo laikotarpio pareigūnai pradės susitikimus su federaliniais pareigūnais, kur aptars atsaką į pandemiją, mūsų nacionalinio saugumo interesus ir pamatys D. Trumpo vyriausybės pastangas ištuštinti federalines agentūras“, – pranešime teigė J. Bideno pereinamojo laikotarpio vadovas Yohannesas Abrahamas.

D. Trumpas leido vyriausybei teikti pagalbą J. Bideno komandai netrukus po to, kai Mičigano valstija patvirtino rinkimų rezultatus J. Bideno naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių