Quantcast

D. Trumpas kaltina Kinijos „nekompetenciją“ dėl „masinių žudynių pasaulyje“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį dar kartą pasmerkė Kiniją dėl koronaviruso pandemijos ir apkaltino Pekiną sukėlus „masines žudynes pasaulyje“.

D. Trumpas tviteryje tęsė savo kaltinimus Kinijos atžvilgiu, paminėdamas neįvardijamą „keistuolį Kinijoje“, ir taip, analitikų teigimu, paversdamas retoriką apie Kiniją vienu kertinių 2020 m. prezidento rinkimų kampanijos elementu.

„Tai, dėl ko įvyko šios masinės žudynės pasaulyje, buvo Kinijos nekompetencija ir nieko kito“, – tviteryje rašė JAV prezidentas.

Koronaviruso protrūkis prasidėjo pernai gruodį Kinijos Uhano mieste ir sparčiai išplito visame pasaulyje. Iki šiol nuo COVID-19 mirė daugiau nei 323 tūkst. žmonių.

Iš pradžių D. Trumpas nevertino koronaviruso grėsmės rimtai ir ne kartą tvirtino, kad Kinija suvaldė protrūkį. Vėliau jis kardinaliai pakeitė savo poziciją ir pradėjo kaltinti Kiniją dėl viruso išplitimo po visą pasaulį.

Baltieji rūmai taip pat pareiškė, kad koronavirusas buvo sukurtas Kinijos laboratorijoje ir netyčia paleistas, tačiau nepateikė jokių tokius teiginius pagrindžiančių įrodymų. Pats D. Trumpas taip pat grasino imtis priemonių Kinijos atžvilgiu.

Šią savaitę jis pagrasino visam laikui nutraukti Jungtinių Valstijų finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), nes ši esą padėjo Kinija nuslėpti protrūkio mastą pačioje jo pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
teisingai daro,o pasaulio saliu liurbiai ziuri ,kaip kinija su savo 'bacila' zudo ju saliu Zmones,be jokios atsakomybes pries pasaulio salis,kurios tik aukas skaiciuoja ! Pagarba Trampui .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių