Quantcast

D. Trumpas: kalbėsimės su Šiaurės Korėja, nepaisant naujausio raketų bandymo

  • Teksto dydis:

Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) lieka įsipareigojusios atnaujinti derybas su Šiaurė Korėja dėl jos branduolinio nusiginklavimo, nepaisant naujausio Pchenjano ginklų bandymo, pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

„Jie nori kalbėtis ir mes kalbėsimės su jais“, – reporteriams Baltuosiuose rūmuose sakė JAV vadovas.

Šiaurės Korėja ketvirtadienį patvirtino, kad atliko sėkmingą naujo tipo iš povandeninio laivo paleidžiamos balistinės raketos bandymą, kai iki numatytų JAV ir Šiaurės Korėjos derybų liko vos kelios dienos.

Pchenjanas anksčiau šią savaitę paskelbė, kad savaitgalį bus atnaujintos įstrigusios derybos su JAV dėl jo branduolinių ginklų programos.

Pasak Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministro pirmosios pavaduotojos Choe Son Hui, abi pusės susitarė jau ateinantį šeštadienį atnaujinti dvišales derybas.

Netrukus po šio pranešimo paskelbimo Šiaurės Korėja atliko naują bandymą ir tai paskatino speliones dėl būsimų JAV ir Šiaurės Korėjos derybų.

Šis Šiaurės Korėjos bandymas buvo jau 11 šiais metais. Pietų Korėjos pareigūnų teigimu, raketa nuskriejo apie 450 km ir pasiekė 910 km aukštį.

JAV ir Šiaurės Korėjos derybos dėl pastarosios branduolinių ginklų ir raketų programų įstrigo po antrojo JAV prezidento D. Trumpo ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno susitikimo Vietname.

Nors birželį D. Trumpas ir Kim Jong-unas trumpam netikėtai susitiko abi Korėjas skiriančioje demilitarizuotoje zonoje ir susitarė atnaujinti darbinio lygio derybas, padėtis liko neapibrėžta, o Šiaurės Korėja pakartotinai vykdė trumpojo nuotolio raketų bandymus ir kritikavo JAV dėl bendrų karinių pratybų su Pietų Korėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
kiek dar laiko liko iki tiesos , juk ten buvo nuo seno komunistinio lagerio šalis, ir liko iki šių dienu, su savo išraiškos ir komunizmo plačios propogandos, juk ir bulius nemiego, raudonikio, laikas cirtrinos sultys išspausti, iš ten tu raketininku, naujausiu, kurėju, ir bastą,

taip

taip portretas
gerai daro tik kas del irano tai demonsionistai daro viska kad jav p[radetu kara arba darys jam apkalta del politintrigu....

o

o portretas
kodel s koreja o ne kokia kinija juk abi panasaus plauko tik 1 didesne uz kita 10ai.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių