Quantcast

D. Trumpas: JAV rems Italiją, Prancūziją, Ispaniją medicininėmis priemonėmis

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pažadėjo, kad JAV kovai su koronavirusu į Italiją ir vėliau į Prancūziją bei Ispaniją išsiųs medicininių priemonių.

D. Trumpas nekonkretizavo, kokio pobūdžio pagalba tai bus, kokios priemonės bus tiekiamos, tačiau prezidentas tvirtino, kad labiausiai viruso paveikta Italija sulauks didelio masto siuntinio.

„Džiaugiamės galėdami į Italiją išsiųsti maždaug 100 mln. dolerių vertės paketą su medicininėmis ir ligoninių priemonėmis“, – sakė D. Trumpas ir pabrėžė, kad Italijos premjeras Giuseppe Conte dėl to yra labai patenkintas. Baltieji rūmai informavo, kad D. Trumpas ir G. Conte telefonu kalbėjosi pirmadienį.

D. Trumpas „dar kartą pakartojo, kad JAV yra įsipareigojusios glaudžiai dirbti su Italija ir kitomis Europos šalimis partnerėmis, kad kartu ribotų koronaviruso plitimą pasaulyje, ir tiems, kuriems reikia, suteiktų medicininę pagalbą.

D. Trumpas kritikuojamas už lėtą federalinės valdžios atsaką į JAV dabar vis sparčiau plintančią COVID-19 ligą. Ligoninėse Niujorke ir kitose šalies teritorijose nėra užtektinai medicininių priemonių, tokių kaip kaukės, respiratoriai, atsargų.

„Kitoms valstybėms siunčiame tuos dalykus, kurių mums nereikia“, – teigė prezidentas.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad turimų ventiliatorių skaičius pranoksta poreikius, todėl dalis jų taip pat bus išsiųsta.

Niujorko meras prieš savaitę perspėjo, kad mieste smarkiai trūksta tokių medicininių priemonių kaip ventiliatoriai.

Penktadienį D. Trumpas įmonei „General Motors“ įsakė gaminti kvėpavimo aparatus, tačiau tai automobilių gamintojai milžinei nebus lengva: reikės apmokyti darbuotojus, tiekti žaliavas ir paisyti griežtų gamybos taisyklių.

„Siųsime juos į Italiją. Siųsime juos į Prancūzija. Siųsime juos į Ispaniją, kur žmonės turi itin didelių bėdų, o kitos šalys gali pasielgti, kaip ir mes“, – sakė D. Trumpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
matyt dar liko nuo vikieciu nuknistu raspiratoriu???

pavelavai Trampai su savo amerikoniskom kaukem

pavelavai Trampai  su  savo  amerikoniskom kaukem portretas
ir pas Italus ir pas Prancuzus.... lavonams kompresu is amerikos jau nebereikia.......ir dar didelis klausimas ar su tom labdarinem kaukem , kito dar pavojingesnio viruso nepasigausi...

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuolis Trumpas!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių