Quantcast

D. Trumpas: JAV kitą savaitę įves importo muitus plienui ir aliuminiui

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis kitą savaitę įves importo muitus plienui ir aliuminiui, informuoja agentūra „Bloomberg“.

Pasak D. Trumpo, muitai plienui sieks 25 proc., o aliuminiui - 10 proc.; muitai bus numatyti visoms šalims, tiekiančioms šią produkciją į JAV.

JAV prezidentas paskelbė apie planuojamą muitų įvedimą per posėdį su JAV veikiančių plieno bei aliuminio pramonės įmonių vadovais. Per posėdį JAV prezidentas pažadėjo atgaivinti šias JAV pramonės sritis.

Kiek anksčiau JAV prekybos departamentas pasiūlė D. Trumpui taikyti protekcionistines priemones prieš užsienio aliuminio bei plieno tiekėjus į JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir tuo paciu Trampai

na  ir  tuo  paciu  Trampai portretas
uzrisk visiems kules mazgu ,o skyles uzsiiuk....

Kęstas

Kęstas portretas
"JAV prezidentas Trumpas pasakė, kad kitą savaitę jis oficialiai pasirašys muitų įvedimo plieno ir aliuminio importui į JAV įsakymą ir pažadėjo, kad muitai bus "ilgą laiką". Tie muitai nustato 25 proc. plieno ir 10 proc. aliuminio tarifus. Tikimasi, kad tarifai bus taikomi visoms šalims, kaip teigia pramonės atstovai, informavę apie prezidento planus.

Kęstas

Kęstas portretas
Šie prekybos ribojimo veiksmai kyla iš JAV Prekybos departamento tyrimo, kuris nurodė, kad pigių metalų importas kelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, sunaikindamas Amerikos pramonės bazę. "Žmonės neturi idėjos, kaip blogai kitos šalys elgiasi su mūsų šalimi", - pareiškė p. Trumpas, paskelbęs pranešimą. "Kitos šalys sunaikino mūsų plieno pramonę, jos sunaikino aliuminio pramonę ir kitas pramonės šakas"." Todėl JAV įveda muitus. Be abejo, bus atsakomieji muitai. Pasaulis pereina į kitą vystymosi stadiją. Tačiau muitai yra grėsmingi nuo eksporto visiškai priklausančiai Lietuvos ekonomikai. Vienintelė išeitis Lietuvai - kelti algas valstybės sektoriuje ir pensijas, tokiu būdu stiprinant vidaus rinką. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių