Quantcast

D. Trumpas: JAV dar nematė įrodymų apie A. Navalno apnuodijimą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė dar nematęs įrodymų, kad rusų opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas buvo apnuodytas.

„Nežinau, kas tiksliai nutiko. Manau, kad tai tragiška, siaubinga, to neturėtų būti“, – kalbėjo D. Trumpas.

„Mes dar nematėme jokių įrodymų, bet aš pasižiūrėsiu į šį reikalą“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

Vokietija šią savaitę pareiškė, kad esama „nedviprasmiškų įrodymų“, jog vienas aršiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų buvo apnuodytas medžiaga iš „Novičioko“ grupės.

Vakarų lyderiai ir daugelis rusų išreiškė pasibaisėjimą incidentu, kurį A. Navalno bendražygiai vadina pirmuoju žinomu cheminio ginklo panaudojimu prieš svarbų opozicijos veikėją Rusijos teritorijoje.

44 metų teisininkas rugpjūčio 20-ąją blogai pasijuto lėktuve, kuriuo iš Tomsko miesto Sibire turėjo grįžti į Maskvą. Lėktuvas nutūpė Omske, ir A. Navalnas dvi dienas buvo gydomas šio miesto ligoninėje, o vėliau buvo perkeltas specializuotam gydymui į kliniką Berlyne.

Kremlius neigia, kad kėsinosi į A. Navalno, kuris vis dar yra dirbtinai sukeltos komos būsenos, gyvybę, o penktadienį V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas leido suprasti, jog Maskva savo pozicijos nekeis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liova

Liova portretas
Trumpas daug ko nemato, todėl ir perrinko jį. Jam ne tas rūpėjo, tuo metu, bijojo prarast prezidento krėslą.

jooo

jooo portretas
ir nepamatys....nes ju ir nera...

idomu

idomu portretas
kam tai naudinga?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių