Quantcast

D. Trumpas išpuolį Strasbūre pateikė kaip argumentą sienai Meksikos pasienyje statyti

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas išpuolį Strasbūre pasitelkė kaip pavyzdį agituoti už sienos Meksikos pasienyje statybą.

„Dar vienas labai blogas teroristinis išpuolis Prancūzijoje“, - rašė jis trečiadienį tviteryje ir pridūrė: „Mes savo sienas dar labiau stiprinsime“. Per išpuolį Strasbūre antradienį islamistas nušovė tris žmonės ir dar 13 sužeidė.

D. Trumpas dar kartą kreipėsi į opozicijoje esančių demokratų lyderius Nancy Pelosi ir Chucką Schumerį, ragindamas nesipriešinti biudžeto lėšų skyrimui sienos Meksikos pasienyje statybai. „Chucka sir Nancy turi duoti mums balsų, kad būtų užtikrintas papildomas sienos saugumas“, - rašė jis tviteryje.

D. Trumpas antradienį Ovaliniame kabinete priėmė N. Pelosi ir Ch. Schumerį ir su jais susiginčijo prie įjungtų kamerų. Jis pagrasino „uždaryti vyriausybę“, jei negaus pinigų sienos statybai. Prezidentas omenyje turėjo vyriausybės darbo paralyžių, vadinamąjį „Government Shutdown“. Prezidentas siekia, kad Kongresas skirtų 5 mlrd. dolerių (4,4 mlrd. eurų) sienos statybai.

Iki kitos savaitės pabaigos turi būti pasiektas susitarimas ginče dėl biudžeto, kad vyriausybės darbas nebūtų paralyžiuotas. Demokratai siūlo sienos apsaugai skirti 1,6 mlrd. Tačiau jie nenori, kad šios lėšos būtų naudojamos D. Trumpo sienos projektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kada Merkel teisim kaip teroristų bendrininkę?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių