Quantcast

D. Trumpas: imigracijos į JAV sustabdymas galios mažiausiai 60 dienų

JAV prezidento Donaldo Trumpo dėl koronaviruso pandemijos planuojamas imigracijos į Jungtines Valstijas sustabdymas truks mažiausiai 60 dienų. Prieš pasibaigiant šiam terminui, bus svarstoma apie galimą priemonės pratęsimą, sakė D. Trumpas antradienį Baltuosiuose rūmuose per savo kasdieninę spaudos konferenciją krizės klausimais. Atitinkamas dekretas, anot jo, „greičiausiai“ bus pasirašytas trečiadienį.

Imigracijos suspendavimas galios tik tiems žmonėms, kurie siekia nuolatinės teisės gyventi šalyje – vadinamosios Žaliosios kortos, aiškino prezidentas. Priemonė nebus taikoma asmenims, kurie nori JAV gyventi tik laikinai.

Ar priemonė po 60 dienų bus pratęsta, anot D. Trumpo, priklausys nuo „ekonominių sąlygų“ po dviejų mėnesių. Jis argumentavo, kad taip norima apsaugoti JAV piliečių darbo vietas. „Mes turime prioritetą suteikti amerikiečiams“, – pabrėžė jis. Dėl pandemijos JAV darbo jau neteko 22 mln. žmonių.

JAV vyriausybės pareigūnai prieš tai laikraščiui „The Wall Street Journal“ sakė, kad dekretas galimai numatys išimtis dirbantiems žemės ūkyje ir sveikatos sektoriuje. Stebėtojai prognozuoja, kad, kaip jau ankstesnės D. Trumpo vyriausybės imigracijos taisyklės, iš šis dekretas bus apskųstas teismams.

D. Trumpas apie laikiną imigracijos sustabdymą tviteryje paskelbė jau pirmadienį, tačiau detalių neįvardijo. Dėl naujojo koronaviruso plitimo atvykimas į JAV šiuo metu ir taip yra apribotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.K.

J.K. portretas
O tavo žinias ir rekomendacijas iverins ir jūsų norus išpildys.Tai kokia pareigybę tamsta turite,nesunku atspėti?

Trampai susirink visus jankiu pagamintus

Trampai  susirink visus jankiu pagamintus   portretas
Sirijoj,Irake,Afganistane ,Libijoj -pabegelius ,teroristus islamistus ir galesi uzsidaryt tas savo sienas ...aplamai tai reiketu visiskai uzdaryt sienas su amerika ir nei vieno jankio neisleist is jankyno....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių