Quantcast

D. Trumpas didele sėkmė pavadino sienos Meksikos pasienyje statybą

Likus kelioms dienoms iki kadencijos pabaigos, JAV prezidentas Donaldas Trumpas didele sėkmės istorija pavadino savo pastangas pastatyti sieną Meksikos pasienyje. „Aš laikiausi savo pažado“, - pareiškė jis antradienį lankydamasis prie sienos Alame (Teksasas) pasienyje su Meksika.

Sienos statyba yra „nuostabus pasiekimas“, kalbėjo D. Trumpas. Teritorijose, kur buvo pastatyta siena, esą smarkiai sumažėjo nelegalių sienos kirtimo atvejų. Jo vyriausybė nutraukė „imigracijos chaosą“ ir atkūrė Jungtinių Valstijų suverenumą.

Būsimoji vyriausybė neturėtų net pagalvoti, kad nugriaus sieną, įspėjo D. Trumpas. Jo įpėdinis demokratas Joe Bidenas JAV prezidentu bus inauguruotas sausio 20 dieną.

Sienos statyba Meksikos pasienyje buvo vienas pagrindinių D. Trumpo rinkimų kampanijos pažadų. JAV krašto saugumo departamentas sausio pradžioje pranešė, kad baigta statyti 450 mylių (apie 720 km) sienos. D. Trumpas tai antradienį pavadino didele sėkme.

Pradžioje D. Trumpo tikslai dėl sienos statybos buvo daug didesni. Praeityje jis kalbėjo apie daug ilgesnį ruožą – 1 100-1 450 kilometrų. Tačiau kilus dideliam pasipriešinimui jo planams, prezidentas pamažu atskirų reikalavimų ir pažadų atsisakė.

Iš viso JAV siena su kaimynine Meksika driekiasi 3 200 km.


Šiame straipsnyje: JAVsienapasienisMeksika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių