Quantcast

D. Trumpas bus oficialiai iškeltas respublikonų kandidatu į prezidentus Floridoje

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) bus oficialiai iškeltas Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus Floridoje, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Iš pradžių planuota, kad Respublikonų nacionalinis suvažiavimas vyks Šiaurės Karolinoje, tačiau kilus ginčui su valstijos gubernatoriumi dėl suvaržymų, taikomų dėl koronaviruso pandemijos, jam teko ieškoti naujos vietos. 

Pagrindiniai suvažiavimo renginiai ir kalbos bus perkelti į Džeksonvilį Floridoje, pranešė Respublikonų partijos pirmininkė Ronna McDaniel (Rona Makdaniel). 

Nors D. Trumpas jau yra tikras, kad bus paskirtas respublikonų kandidatu dalyvauti lapkričio 3-ąją vyksiančiuose prezidento rinkimuose, rinkimų metais tradiciškai rengiamas nacionalinis suvažiavimas yra vienas pagrindinių Amerikos politinės arenos elementų.

„Florida ne tik užima ypatingą vietą prezidento Donaldo Trumpo širdyje kaip valstija, kurioje jis gyvena, bet ir yra nepaprastai svarbi kelyje į pergalę 2020-aisiais“, – sakė R. McDaniel ir pridūrė, kad „mes labai džiaugiamės, kad švęsime šią reikšmingą progą puikiame Džeksonvilio mieste“.  

Visgi dalis renginių nebus perkelti ir vyks Šiaurės Karolinos Šarlotės mieste, kur iš pradžių buvo numatyta rugpjūčio 24–27 dienomis rengti suvažiavimą. Dienraštis „The Washington Post“ pranešė, kad taip nuspręsta dėl anksčiau pasirašytų sutarčių.

Partijai ieškoti naujos vietos pompastiškajai suvažiavimo daliai ir kalboms teko po to, kai Šiaurės Karolinos gubernatorius Roy Cooperis (Rojus Kuperis) pareiškė, kad valstija negali organizuoti šio renginio, nes masiniai susibūrimai koronaviruso pandemijos metu kelia pavojų sveikatai. 

„Kadangi Šiaurės Karolinos šiuo metu taikomi suvaržymai dėl COVID-19 neleidžia šios šventės organizuoti Šarlotėje, o gubernatorius R. Cooperis atsisako kartu su RNC (Respublikonų nacionaliniu komitetu) parengti gaires, partijos kandidato iškėlimo šventė kartu su jos ekonominiu poveikiu perkeliami į Džeksonvilį“, – rašoma RNC išplatintame pareiškime.     

D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ piktai plūdo R. Cooperį už jo poziciją ir kaltino gubernatorių, kad jis atima iš valstijos potencialias pajamas, kurių jai būtų atnešęs šis renginys.

Trečiadienį per vieną apskritojo stalo diskusiją prezidentas sakė, kad gubernatorius „neina į jokius kompromisus ir dėl to jo valstija praranda šimtus milijonų dolerių“.

RNC pranešė, kad perkelti nacionalinio suvažiavimo renginiai vyks Džeksonvilio arenoje „VyStar Veterans Memorial“, tačiau konkrečios datos nenurodė.

Per 2016-ųjų rinkimus D. Trumpas iškovojo pergales svarbiose Floridos ir Šiaurės Karolinos valstijose. Kaip jam čia seksis lapkričio 3-ąją, sunku prognozuoti.     

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad Floridoje Demokratų partijos kandidatas Joe Bidenas (Džo Baidenas) keliais procentiniais punktais lenkia D. Trumpą. Įvairias apklausas stebinčio tinklapio „RealClearPolitics“ duomenimis, J. Bideną palaiko 48,2 proc., o D. Trumpą – 44,8 proc. rinkėjų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.K.

J.K. portretas
Sekmės jam.

>algis

>algis portretas
Asile, vel bojarysniko is ryto prisisprogai?

Algis

Algis portretas
Tau iki to Senelio Išminties įr drąsos kaip pelei iki Mėnulio.Vienintelis kuris pasaulyje dalykus įvardija tikrais vardais,ko nieks nedrysta
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių