Quantcast

D. Trumpas birželį vyks valstybinio vizito į Didžiąją Britaniją

  • Teksto dydis:

Bakingamo rūmai antradienį pranešė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) birželį atvyks valstybinio vizito į Didžiąją Britaniją karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) kvietimu.

D. Trumpas ir jo sutuoktinė Melania (Melanija) „priėmė Jos Didenybės Karalienės kvietimą atvykti valstybinio vizito į Jungtinę Karalystę“ birželio 3–5 dienomis, sakoma pranešime.

D. Trumpas bus karalienės Elizabeth II svečias ir taip pat surengs derybas su ministre pirmininke Theresa May (Tereza Mei).

„Mes drauge darome daugiau nei bet kurios kitos dvi pasaulio valstybės, ir mes drauge esame saugesnės ir sėkmingesnės dėl mūsų bendradarbiavimo“, – sakoma Th. May pareiškime apie būsimą vizitą.

Pasak britų vyriausybės vadovės, tai bus „galimybė sutvirtinti mūsų ir taip artimus santykius tokiose srityse kaip prekyba, investicijos, saugumas ir gynyba, bei aptarti, kaip galime toliau plėtoti ryšius ateityje“.

JAV prezidentas buvo atvykęs oficialaus vizito į JK praėjusią vasarą, tačiau tai nebuvo valstybinis vizitas, kuriam paprastai būdingos pompastiškos karališkos ceremonijos, įskaitant banketą Bakingamo rūmuose.

Valstybinius vizitus lydinti pompastika sulauks prieštaringų reakcijų Britanijoje; Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow (Džonas Berkou) savo ruožtu jau pareiškė, jog nenori, kad JAV prezidentas kalbėtų parlamente.

Daugiau nei prieš dvejus metus Th. May kvietė D. Trumpą atvykti valstybinio vizito, tačiau vizitas neįvyko kilus nerimui dėl galimo prezidento sutikimo Britanijoje ir prasidėjus „Brexit“ krizei.

Internete pasirodžiusi peticija, reikalaujanti atšaukti D. Trumpo vizitą, sulaukė 1,9 mln. parašų ir ši kelionė buvo atšaukta.

Paskutinę savo būsimo vizito dieną birželio 5-ąją D. Trumpas dalyvaus karinėje ceremonijoje, rengiamoje Anglijos pietiniame Portsmuto mieste, iš kur prieš 75 metų išplaukė laivai, dalyvavę sąjungininkų pajėgų išsilaipinime Normandijos paplūdimiuose 1944 metų birželio 6-ąją.

Tai bus „vienas iš puikiausių britų kariuomenės renginių šių laikų istorijoje“, sakoma Dauningo gatvės pranešime. Parade dalyvaus „26 Karališkųjų oro pajėgų lėktuvai ir mažiausiai 11 Karališkojo laivyno laivų“, nurodoma pranešime.

Iš Portsmuto D. Trumpas vyks į Normandiją dalyvauti birželio 6 dienos sąjungininkų pajėgų išsilaipinimo Normandijoje 75 metinių minėjime, sakoma jame.

Prieš D. Trumpą kampanijas vykdančios grupės pažadėjo mobilizuoti „didelį skaičių“ žmonių, protestuosiančių prieš prezidento vizitą Britanijoje.

Praėjusių metų liepą protestuoti prieš D. Trumpo atvykimą į gatves išėjo šimtai tūkstančių žmonių.

Koalicijos „Stop Trump“ narė Shaista Aziz (Šaista Aziz), kaltinanti JAV prezidentą vykdant „neapykantos ir fanatizmo politiką“, sako, jog atėjo laikas jo kritikams drąsiai išreikšti savo poziciją.

„Visi, kas vertina taiką ir tikisi daugeliui geresnio pasaulio, privalo išeiti į gatves ir aiškiai pasakyti, kad Donaldas Trumpas čia nėra pageidaujamas“, – pridūrė kitos grupės „Stand Up To Trump“ narė Sabby Dhalu (Sabi Dhalu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
monarchai pasimete toje politkaruseleje ir laukia pagalbos is Trumpo kuris ir pats pasimetes tarp pasauliniu imperiniu politproblemu nes jos keiciasi valandomis ir tai jau ne zmogaus smegenims spresti nes jos dar labiau komplikuos esama padeti nes sitame homosapiens /skruzdelyne/ nebus vienybes nes visos /skruzdeles /skirtingu rusiu ir viena kita eda ir jei jos to nesupras tai bus likviduotos....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių