Quantcast

D. Trumpas artėjant balsavimui dėl apkaltos: sukalbėkite maldą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį tikino nepadaręs „nieko bloga“ artėjant balsavimui Atstovų Rūmuose, dėl kurio jis gali tapti trečiuoju apkaltos sulaukusiu Jungtinių Valstijų vadovu.

„Ar galite patikėti, kad aš šiandien būsiu apkaltintas radikaliųjų kairiųjų, veltėdžių demokratų, IR AŠ NEPADARIAU NIEKO BLOGA! Siaubingas dalykas“, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tai neturi pasikartoti jokiam kitam Prezidentui. Sukalbėkite MALDĄ!“ – parašė jis.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) antradienį pranešė, kad Rūmai trečiadienį surengs istorinį balsavimą dėl apkaltos D. Trumpui dėl įtarimų bandymu priversti Ukrainą pradėti tyrimą dėl jo politinio priešininko ir galimo varžovo 2020 metų prezidento rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno).

Prezidentas taip pat kaltinamas trukdymu Kongresui: atsisakymu bendradarbiauti su apkaltos tyrimu, draudimu savo darbuotojams liudyti ir atsisakymu perduoti įrodymais laikomus dokumentus.

Abu šie apkaltos straipsniai neabejotinai bus patvirtinti Atstovų Rūmuose, kur demokratai turi užtikrintą daugumą.

Tuomet byla bus nusiųsta Senatui, kur sausio mėnesį turėtų prasidėti D. Trumpo teismas. Tačiau prezidento išteisinimas yra tiek pat tikėtinas, nes Senatą kontroliuoja respublikonai.

Antradienį D. Trumpas paskelbė  N. Pelosi skirtą neįprastai pikto tono šešių puslapių apimties laišką, reikšdamas įniršį dėl „mėginamo surengti perversmo“ ir „raganų medžioklės“. Kreipdamasis į N. Pelosi prezidentas rašo, kad „istorija jus griežtai nuteis“ ir kaltina ją „skelbiant karą Amerikos Demokratijai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Melskis melskis... nes nežinai pro kurį langą Osvaldas taikos. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių