Quantcast

D. Peskovas tvirtina: jo sūnus kovojo Ukrainoje

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį sakė, kad jo sūnus Nikolajus dalyvavo Rusijos Ukrainoje vykdomame puolime.

Prieš kelis mėnesius N. Peskovas buvo kaltinamas bandymu išvengti šaukimo.

„Jis priėmė šį sprendimą. Jis – suaugęs vyras. Taip, jis tikrai dalyvavo specialiojoje karinėje operacijoje“, – žurnalistams sakė D. Peskovas, pavartodamas Kremliaus terminą karui pavadinti. Daugiau detalių jis nepateikė.

Rusijos privačios karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas praėjusią savaitę sakė, kad N. Peskovas kaip jo pajėgų narys pusmetį kovojo Rytų Ukrainoje.

Pasak J. Prigožino, 33 metų N. Peskovas kovojo kitu vardu, salvinės raketų ugnies sistemos junginyje.

Žinoma, normaliems žmonėms tai neįprasta situacija, nes visi pripratę prie fakto, kad elito vaikus jų tėvai slepia.

„Žinoma, normaliems žmonėms tai neįprasta situacija, nes visi pripratę prie fakto, kad elito vaikus jų tėvai slepia“, – sakė J. Prigožinas jo spaudos tarnybos paskelbtame pareiškime.

Jo teigimu, jis pataręs jaunesniajam Peskovui netarnauti Rusijos kariuomenėje, kad nereikėtų dirbti štabe ar keliauti į frontą drauge su patrankų mėsa.

Po J. Prigožino pareiškimo leidinys „Komsomolskaja pravda“ išspausdino interviu su N. Peskovu. Jis laikraščiui sakė kovojęs, kad atliktų savo pareigą, ir gavęs medalį.

Prieš pusmetį N. Peskovas buvo kaltinamas bandymu išvengti šaukimo į Rusijos kariuomenę, šalies socialiniuose tinkluose išplitus vaizdo įrašui, kaip kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkai paskambina jam apsimetę šaukimo į kariuomenę pareigūnais.

Įraše girdimas asmuo, kurį tinklaraštininkai vadina N. Peskovu, atsisako registruotis mobilizacijai ir priduria, kad „spręs tai aukštesniu lygiu“.


Šiame straipsnyje: Dmitrijus Peskovaskaras UkrainojekarasUkrainaNikolajus Peskovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių