Quantcast

D. Kuleba: Ukraina neturi „plano B“, jei Vakarai nustotų tiekti ginklus

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pareiškė, jog Kyjivas aktyviai dirba, kad užsitikrintų tolesnę Vakarų šalių karinę paramą, ir neturi alternatyvos, jei ji nutrūktų.

Ministras tai sakė interviu televizijos kanalo CNN žurnalistei Christiane Amanpour, praneša portalas „eurointegration“.

Paklaustas, koks Ukrainos „planas B“, kad būtų kompensuotas ginklų, kurių ji negali gauti iš Vakarų šalių, stygius, D. Kuleba atsakė: „Mes neturime „plano B“. Mes tikime „planu A“.

„Ukraina visada kovos su tais ištekliais, kuriuos ji turi. Ir kaip teisingai pasakė NATO generalinis sekretorius, tai, kas duodama Ukrainai, nėra labdara. Tai investicija į NATO gynybą, taip pat į amerikiečių tautos klestėjimą“, – pridūrė jis.

Pasak URM vadovo, Rusijos „hipotetinės pergalės“ Ukrainoje atveju „kiti pasaulio lyderiai gali susigundyti sekti Rusijos pavyzdžiu“, ir tai kur kas brangiau atsieis Jungtinėms Valstijoms.

„Tie, kurie, analizuodami užsienio politiką, mano, kad Putinas nedrįs pulti NATO šalies, jei jam pavyks pasiekti laimėjimų Ukrainoje, daro didžiulę klaidą ir turėtų keisti darbą“, – sakė ministras.

„Tad kad ir kokia būtų kaina šiandien, jei Ukraina negaus pagalbos dabar, kaina bus kur kas didesnė. Štai kodėl mes tikime „planu A“, dirbame prie „plano A“  ir jį įgyvendinsime“, – apibendrino D. Kuleba.

JAV Kongresas iki 2023 metų pabaigos taip ir nepatvirtino papildomo finansavimo Ukrainai, todėl Baltieji rūmai negali skirti naujų tolesnės karinės pagalbos paketų. Europos Sąjungoje taip pat vyksta diskusijos dėl 50 mlrd. eurų pagalbos Kyjivui.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDmytro Kulebaplanas BVakaraikarinė pagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių