Quantcast

D. Camerono kalboje – akivaizdus noras likti ES

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas lankosi Islandijoje vykstančiame Šiaurės ir Baltijos šalių susitikime. Jo išsakytoje kalboje – pozicija dėl šalies ateities Europos Sąjungoje.

Kalbėdamas Šiaurės ateities forume Reikjavike D. Cameronas teigė, kad Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos būtų klaida. Jis sukritikavo euroskeptikų siūlomą Norvegijos modelį, kuriuo vadovaujantis šalis nėra Europos Sąjungos narė, tačiau turi prieigą prie bendrosios bloko rinkos.

D. Cameronas teigė, kad tokiu atveju Britanijai vistiek reikėtų mokėti didžiulius pinigus į Europos Sąjungos biudžetą, bei susitaikyti su laisvu europiečių judėjimu, kas yra didžiausias galvos skausmas britų politikams. Premjeras taip pat pabrėžė, kad Norvegija – natūralių išteklių ir finansinių rezervų turtinga šalis, todėl jie gali sau leisti nebūti sąjungos nariais.

D. Camerono kalba Islandijoje, bei ankstesni pasisakymai Britanijos parlamente parodo, kad konservatoriai baigia formuluoti strategiją, kuria naudosis bandydami nukreipti referendumą dėl šalies ateities Europos Sąjungoje sau palankia kryptimi.

D. Cameronas akivaizdžiai nori pasilikti Europos Sąjungoje, bet pasilieka teisę keisti poziciją, jei Briuselis nenusileis jo reikalavimams pakeisti imigracijos politiką. Jis taip pat nori išsikovoti daugiau savivaldos. Atrodo, kad euro biurokratai linkę jam šiuo klausimu nusileisti.

Europos Sąjungos viceprezidentas Fransas Timmermansas teigė suprantąs kai kurių šalių nenorą integruotis su kitomis Europos Sąjungos narėmis ir teigė, kad kertiniai sąjungos principai turėtų būti apibrėžti tiksliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Oi kaip Gerai!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių