Quantcast

D. Britanija ruošiasi „Brexit“: šampano atsargų sukaupė metams į priekį

  • Teksto dydis:

Prancūzijos šampano gamintojai Jungtineje Karalystėje sukaupė dideles šio gėrimo atsargas, kad „Brexit“ be sutarties atveju jo britams pakaktų bent jau per artėjančias Kalėdas, skelbia televizija „Sky News“.

Tuo tarpu kritikai tvirtina, kad šių atsargų pakaks britų šampano poreikį patenkinti visus artimiausius metus.

„Taittinger“ prekės ženklo šampaną gaminančios Prancūzijos bendrovės vadovas pareiškė esąs tikras, kad britai bet kokiu atveju visada mėgs prancūzišką šampaną ir jį pirks.

„Britai šampaną mėgsta 300 metų ir toliau mėgs – bus „Brexit“ ar jo nebus“, – teigė Pierre'as Emmanuelis Tetenje (Pjeras Emanuelis Tetenžė).

„Tiesą sakant, negaliu pasakyti, kad dėl „Brexit“ labai jaudinuosi. „Brexit“ įvykus, norėčiau išgerti taurę šampano su Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu), kad kartu galėtume apžvelgti į ateities perspektyvas“, – pridūrė jis.

Britų žiniasklaida skelbia, kad JK pasitraukimas iš ES veikiausiai neigiamai atsilieps smulkiems putojančio vyno gamintojams, o ne didiesiems. Jei pritrūks šio Šampanės regiono produkto, britai turės galimybę nusipirkti itališko „Prosecco“ ar ispaniško „Kava“.

Prancūziškas šampanas Jungtinėje Karalystėje labai populiarus – jo į ją eksportuojama daugiau nei į bet kurią kitą šalį. Pernai prancūzai britams pristatė 26,8 mln. butelių šampano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių