Quantcast

COVID-19 gali paskatinti migraciją į ES

Naujojo koronaviruso pandemija gali paskatinti migraciją iš mažas pajamas turinčių šalių į Europos Sąjungos (ES) šalis, antradienį įspėjo Europos prieglobsčio paramos biuras (EASO), informuoja „EUobserver“.

Nors kovo mėnesį ES dėl įvairių su koronavirusu susijusių apribojimų užregistravo beveik perpus mažiau prieglobsčio prašymų nei vasarį, EASO teigimu, tikėtina, kad artimoje ateityje prieglobsčio prašymų skaičius augs.

Pasak agentūros, kyla grėsmė, kad mažas pajamas gaunančiose šalyse užsitęs pandemija. Be kita ko, koronaviruso protrūkiai Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje gali sukelti maisto trūkumą, destabilizuoti saugumo situaciją ir leisti sustiprėti kovotojų grupuotėms, kaip „Islamo valstybė“ (IS), ir dėl šių priežasčių ES jau netolimoje ateityje gali padaugėti prieglobsčio prašymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Pabėgėlių' gabenimas - LABAI pelningas biznis; nėra pabėgėlių, nieko negauna ir gabentojų 'stogas' - kažkaip anuos reikia paskatintibėgt. Bet - o ko, o kur, kam jie mums, ir kam mes (karantinuoti) jiems? :s

Algis

Algis portretas
Toks ispudis kad kas nori tas i ES kraustosi ir is Afrikos, ir is Azijos, ir is Ukrainos, Rusijos. Jokiu sienu, jokios valstybiu apsaugos. Idomu kaip Europa atrodys po kokiu 2- meteliu jei taip sparciai bus globojami Afrikos, Azijos, ir tt gyventojai. O kaip tada su ju gyvenamais plotais?

Anonimas

Anonimas portretas
O ES neturi pasienio tarnybu, kurios turi ginklus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių