Quantcast

Čekijos restoranai ignoravo valdžios potvarkį nebedirbti nuo 20 val.

Kai kurie Čekijos restoranai ir aludės nesilaikė vyriausybės potvarkio nuo trečiadienio baigti darbą ne 22 val., o 20 val. Šiuo ministrų kabineto sprendimu siekiama riboti socialinius kontaktus šalyje plintant koronavirusui. Tai ketvirtadienį pranešė interneto leidinys „České noviny“.

Vien tik Čekijos šiaurės vakaruose esančioje Teplicėje ir miesto apylinkėse trečiadienį po 20 val. toliau dirbo daugiau kaip 20 restoranų ir aludžių. Vykdyti valdžios potvarkį visuomeninio maitinimo įmonių savininkai atsisakė ir kituose šalies regionuose. Jie ryžosi tam dėl gresiančio bankroto. Finansinė pagalba, kurią valstybė teikia nuo koronaviruso nukentėjusiems verslininkams, nepakankama jų verslui išsaugoti.

Visuomeninio maitinimo įmonių, ignoruojančių potvarkį trumpinti darbo laiką, sąrašai paskelbti socialiniuose tinkluose. Lankytojai gali jas atpažinti ir pagal prie įėjimo iškeltą Čekijos valstybinę vėliavą, su kuria vyksta protesto akcija.

Kai kurie restoranų savininkai ant savo pastatų iškabino plakatus su užgauliais užrašais premjero, sveikatos apsaugos ministro ir kitų vyriausybės narių adresu. Policija, kuri įpareigota kontroliuoti, kaip laikomasi socialinių apribojimų, į tai kol kas nereagavo.

Čekijos parlamento Deputatų Rūmai (žemieji rūmai) trečiadienį pratęsė nuo spalio 5 d. dėl koronaviruso galiojančią nepaprastąją padėtį iki gruodžio 23 d. Apie 10,7 mln. gyventojų turinčioje šalyje pastarosiomis dienomis didėja infekuotųjų skaičiaus paros prieaugio rodikliai. Nuo pandemijos pradžios koronavirusas diagnozuotas 563 333 čekams, mirė 9 226 žmonės.

Čekijoje nuo trečiadienio taip pat uždrausta gerti alkoholinius gėrimus gatvėse ir pardavinėti alkoholį turgavietėse. Šalyje galioja kaukių režimas. Socialinių apribojimų pažeidėjams policija gali skirti baudas. Maksimali bauda fiziniams asmenims – 50 tūkst. kronų (apie 1 900 eurų), o juridiniams – 3 mln. kronų (apie 115 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių